Chase Carey: ''Mogelijk standaardonderdelen invoeren'

aus

Chase Carey, inmiddels ruim een half jaar de nieuwe grote man in de Formule 1, ziet wel iets in het idee om standaardonderdelen in te voeren en zo de kosten van de sport te drukken.

De CEO van de Formula One Group sluit zich aan bij McLaren-chef Zak Brown, die zich in het verleden vaker heeft uitgelaten over een budgetplafond en het voor iedereen beschikbaar stellen van standaardonderdelen, zoals schokdempers. Carey voegt er aan toe dat deze stap niet mag inhouden dat de Formule 1 een standaardklasse gaat worden: "We vinden het belangrijk dat de sport een wedloop blijft tussen teams die gebruik maken van de nieuwste ontwikkelingen en de beste technologie."

Een van de centrale thema’s in de Formule 1 is kostenreductie. Carey is er zich terdege van bewust dat de verschillen in budgetten de competitie niet ten goede komen: "Een van de uitdagingen die we hebben is dat er een handjevol teams is dat duidelijk veel meer te besteden heeft dan de rest. De resultaten daarvan zien we op de baan terug." Carey en zijn mensen hebben hierover overleg gevoerd met de teams: "We hebben een begin gemaakt met het terugbrengen van de kosten. Als we de budgetten wat dichter bij elkaar in de buurt kunnen brengen – niet gelijktrekken – dan wordt de sport competitiever en financieel gezonder. Daar is iedereen bij gebaat." Carey deed zijn uitspraken tegen Autosport.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen