Christian Horner rekent op sterk Mercedes in Frankrijk

Lewis Hamilton - rijdend voor oranje fans - Oostenrijk 2022

Red Bull-teambaas Christian Horner rekent op een competitief Mercedes in Frankrijk komend weekend en denkt dat Mercedes de rest van het seizoen snel kan zijn.

Mercedes komt steeds iets dichterbij al is er nog een gat naar de twee topteams Ferrari en Red Bull, maar de verwachting is dat de regerend constructeurskampioen van de laatste acht jaar wel eens heel erg competitief kan zijn op Paul Ricard door de karaktereigenschapppen van het circuit. Christian Horner rekent er daarom ook op dat Mercedes zich in het gevecht vooraan kan mengen in Frankrijk.

"Ze zullen erbij zitten. Ze waren best wel sterk de laatste twee races en porpoising is verdwenen. Het lijkt er dus op dat ze er echt aan komen", vertelt Horner aan Motorsport.com.

Russell Silverstone 2022 British Grand Prix, Friday - Jiri Krenek
Foto: Mercedes AMG F1 (Jiri Krenek)

Kampioenschap

Horner heeft ook het gevoel dat Mercedes nog een cruciale rol kan gaan spelen in de uitkomst van het kampioenschap. "Zij doen nog gewoon mee. Ze pakken constant veel punten. Ik weet niet wat het gat is in het kampioenschap, maar soms is het goed dat er meer auto's vooraan te vinden zijn. Voor de fans is het al helemaal fantastisch. Zes auto's die voor de overwinning kunnen vechten", aldus de Red Bull-teambaas.

Lees ook: Lando Norris kritisch op sprintraces

Lees ook: Helmut Marko: Volgen Schumacher op de voet

Lees ook: F1 herdenkt Jules Bianchi

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden