Circuit Saoedi-Arabië wordt nog sneller door aanpassingen

3639737

De aanpassingen die op dit moment aan het circuit van Saudi-Arabië worden gedaan, gaan zorgen voor nog meer snelheid. Vorig jaar bleek het circuit in Jeddah al een enorm snelle baan te zijn. Zo snel, dat een aantal coureurs zich zorgen maakte over de veiligheid op het circuit. 

Met de aanpassingen die momenteel worden gedaan zou het circuit dus sneller worden, maar zeker ook veiliger. Wat afgelopen jaar vooral gevaarlijk leek aan de baan, is het beperkte zicht in enkele bochten. Het 'gevaar' zat hem vooral in de kwalificatie. Het grote snelheidsverschil tussen rijders die bezig zijn met een opwarmronde of juist een snelle ronde, kan leiden tot gevaarlijke situaties in een bocht waar het zicht niet optimaal is. 

60-sunday-jeddah-700x467

Foto: Pirelli (Sam Bloxham / LAT Images)

Aanpassingen

In enkele bochten is daarom een aanpassing gedaan. Hier is de baanafzetting iets verplaatst, waardoor het zicht in die bochten verbeterd wordt. In andere bochten is gezorgd voor een gladdere baanafzetting langs de apex. Voorheen was dit een betonnen muur en kon dit niet worden geraakt met de banden. Nu is hier een aanpassing voor gedaan, waardoor dit wel mogelijk is. Dit zorgt ervoor dat de rijders nog dichter langs de muur kunnen rijden en zo meer kunnen halen uit de bocht. 

Race

De Grand Prix van Saoedie-Arabië gaat 27 maart van start. Het raceweekend begint op 25 maart, wanneer de eerste vrije trainingen gereden zullen worden. Dit is de tweede race van het seizoen, direct nadat het seizoen wordt afgetrapt in Bahrein

Lees ook: Lewis Hamilton wil achternaam veranderen

Lees ook: Chase Briscoe wint eerste NASCAR-race in carrière

Lees ook: Grosjean zou aanbieding Haas afslaan

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden