Daniel Ricciardo over helm: FEA niet op iemand gericht

door Frederique van Grinsven
Daniel Ricciardo in de McLaren zaterdag 2022

Daniel Ricciardo werd in Monaco gespot met een opvallend acroniem op zijn helm: FEA, ofwel fuck 'em all. Volgens de McLaren-coureur is het op niemand specifiek gericht en is het alleen maar bedoeld om zichzelf op te pompen voor een race.

Opvallend was dat de toevoeging kwam na berichten van McLaren-teambaas Zak Brown over de prestaties van de Australische coureur. Brown liet weten dit seizoen nog niet onder de indruk te zijn van Ricciardo. "Lando is duidelijk wat beter. Daniel is simpelweg nog niet comfortabel met de bolide."

In 2018 ook te zien

Maar Ricciardo legt uit dat de FEA-boodschap puur voor zichzelf bedoeld is. "Ik heb hem in 2018 ook op mijn helm gezet" zegt hij tegenover Autosport.com. "Ik gebruik graag acroniemen om mezelf op te peppen. Het is eerlijk gezegd niet op iemand gericht, het is iets dat ik al een paar jaar zeg en het brengt me gewoon naar mijn happy place."

"Het is heel belangrijk om de knop om te zetten. Het is een van de laatste dingen die ik zie als ik de helm opzet dus het helpt me in de zone te komen."

Reset voor Baku

Ook in Monaco zette het stroeve seizoen voor Ricciardo door. Hij startte de race als veertiende en kwam wederom zonder punten over de finish. Teamgenoot Lando Norris kwam op P6 binnen mét de snelste rondetijd.

De 32-jarige coureur geeft aan zich komende week niet zo bezig te houden met racen. "Voor nu even een paar dagen niets. Ik heb hier wat vrienden, dus ik ga even genieten van momenten buiten de circuitpoorten. Dan kan ik resetten voor Baku".

Daniel Ricciardo gp Monaco

Foto: McLaren Media Centre

Lees ook: Fernando Alonso rijdt al vijf races met armblessure

Lees ook: Sergio Pérez tot en met 2024 bij Red Bull

Lees ook: Verschuur: Ricciardo bezig aan laatste seizoen bij McLaren

 

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden