Fernando Alonso rijdt al vijf races met armblessure

door Frederique van Grinsven
Fernando Alonso Alpine

Fernando Alonso laat weten dat hij sinds zijn Q3 crash in Australië al met pijn aan zijn arm rijdt. De Alpine coureur zou enkele maanden rust nodig hebben om zijn blessure te helen.

Alonso crashte tijdens de kwalificatie in Melbourne, terwijl hij bezig was met een pole-waardige ronde in Q3. Een onderdeel, wat omgerekend zo'n 1,80 euro kost, was niet vervangen en dit leidde ertoe dat de tweevoudig wereldkampioen bij bocht 11 rechtdoor schoot.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Motorsport.com (@motorsportcom)

Puinhoop

Sinds het weekend in Australië heeft de pijn niet de kans gehad om te zakken, met ook geen optie om te opereren. "Botten, gewrichtsbanden, pezen, alles is een puinhoop op dit moment" vertelt hij aan The Race na afloop van de race in Monaco. "Ik heb twee of drie maanden nodig. Er is geen operatie, niks wat je kan doen behalve rust."

Het probleem is dat Alonso door de overvolle F1-kalender die kans niet krijgt. "Jammer genoeg moet ik elke twee weken racen! Ik probeer thuis te rusten maar het gaat enkele maanden duren."

"Ik blijf rijden"

Alpine heeft nog de optie om Oscar Piastri als vervanger te laten rijden, maar Alonso ziet dit niet snel gebeuren. "Ik blijf rijden, we hebben de punten nodig". 

alonso in auto melbourne-5f4d073c

Foto: Alpine Media Pool

Lees ook: Sergio Pérez tot en met 2024 bij Red Bull

Lees ook: Verschuur: Ricciardo bezig aan laatste seizoen bij McLaren

Lees ook: Mercedes krijgt gat met Red Bull en Ferrari niet gedicht

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen