Coureurs Alpine: “We moeten verbeteren”

door Tim Koenders
Pierre Gasly -BWT Alpine F1 Team - 2024 Formula 1 Australian Grand Prix, Saturday

Esteban Ocon en Pierre Gasly kwalificeerden zich als vijftiende en zeventiende voor de Grand Prix van Japan. De Fransen hadden gemengde gevoelens na afloop van de kwalificatie maar waren het over één ding eens. Het team moet zich verbeteren.

Pierre Gasly kwam tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan niet door het eerste deel. De Fransman kwalificeerde zich als zeventiende. “We moeten de kwalificatie nog in detail analyseren. Sector 1 was volgens mij erg goed, toen voelde de auto erg goed aan. Later die ronde hadden we geen grip meer. De banden waren te snel oververhit.” Dat liet Gasly na afloop van de kwalificatie weten aan Formula 1. “We moeten hiervan leren voor de volgende keer. Er is een andere strategie mogelijk voor morgen. We gaan ons best doen en hopelijk valt het onze kant op.”

Estaben Ocon wel tevreden

Esteban Ocon wist wel uit het eerste deel te komen en kijkt een stuk meer tevreden terug op zijn zaterdag in Japan. “Vooraf leek het behalen van Q2 onmogelijk. We zijn erg blij dat we toch in Q2 zijn gekomen. We hebben het resultaat wederom gemaximaliseerd. Ik denk dat we het met het team op dit moment heel goed doen.” Ocon blijft wel realistisch en vindt dat het team stappen moet maken in de toekomst. “We moeten hopen dat er morgen wat gebeurd om kans te maken op punten. We moeten het doen met wat we hebben op dit moment. Je weet nooit wanneer er een mogelijkheid zich voordoet.”

Lees ook: Norris na kwalificatie: "Niet vaak de kans om voor Pole Position te gaan"

Lees ook: Max Verstappen: "Het zat dicht bij elkaar"

Lees ook: Max Verstappen behaalt Pole Position in Japan

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden