Daniel Ricciardo gaat genieten van laatste Formule 1 weekend

door Zus Veldkamp
Daniel Ricciardo Singapore helm

Daniel Ricciardo wil genieten van zijn laatste Formule 1 weekend. De Australische coureur neemt, net als Mick Schumacher, Nicholas Latifi en Sebastian Vettel, afscheid van de Formule 1 dit weekend. Hij heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer in 2024. Dit laat hij weten tegenover Motorsport.com

Daniel Ricciardo neemt, samen met Mick Schumacher, Nicholas Latifi en Sebastian Vettel, afscheid van de Formule 1 dit weekend. Hij wil daarom extra genieten van zijn laatste raceweekend. Voor nu heeft hij zijn zinnen gezet op een terugkeer in 2024. Ook wordt er gesproken over een eventuele reserverol in 2023. 

"Ik voel me goed"

Ondanks dat het het laatste raceweekend voor de Australische coureur is, wil hij er van genieten. Hij voelt zich dan ook goed. "Ik voel me goed. Het voelt mentaal niet alsof het mijn laatste race in de Formule 1 is. Ik weet dat er geen garanties zijn voor de toekomst, daarom wil ik ervan genieten", aldus Ricciardo. Hij wil daarom ook niet te emotioneel worden en het aanpakken als een gewoon raceweekend. "k wil niet te emotioneel worden door de vraag of dit de laatste is, maar ik wil er gewoon van genieten en het aanpakken als een gewoon weekend."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

Reserverol

Afgelopen weken is Ricciardo in verband gebracht met een reserverol bij Mercedes, maar ook bij zijn oude team Red Bull. Volgens Ricciardo zelf is er nog niks concreets over zijn toekomst. "Wat betreft mijn toekomst is er nog niks duidelijk. Er is wel vooruitgang wat betreft mijn toekomst, maar er is nog niets bevestigd", vertelt de coureur van McLaren. Dat er gesprekken gevoerd worden ontkent hij niet, hij hoopt vooral dat hij op een of andere manier betrokken is bij de Formule 1 in 2023. "We maken stappen, dus we gaan het zien. Hopelijk zie je mijn mooie gezicht volgend jaar weer op de een of andere manier."

Lees ook: Red Bull komt met statement na Grand Prix van Brazilië

Lees ook: Luister naar WK-voetbal op Grand Prix WK Radio

Lees ook: Lewis Hamilton verwacht terugkeer Sebastian Vettel

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden