Daniel Ricciardo: Krijg weinig van de auto terug

Ricciardo-in-auto

Daniel Ricciardo merkt dat hij weinig terugkrijgt van de auto, ondanks dat hij wel zijn best ervoor doet. Dit vindt hij erg frustrerend. Hoewel hij last heeft van problemen kijkt hij er wel naar uit om te racen. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Het is wederom geen gemakkelijk weekend voor Daniel Ricciardo. De Australiër doet zijn best om een goed resultaat uit de auto te halen, maar die geeft niet mee. Ook heeft hij het lastig met het overlijden van de oprichter van Red Bull, Dietrich Mateschitz. Ricciardo heeft van 2014 tot 2018 voor Red Bull gereden. 

"Ik push de auto echt veel"

Dat Daniel Ricciardo grote moeite heeft met de auto is inmiddels wel bekend, maar hij doet er ook alles aan om toch tot een goed resultaat te komen. De auto geeft echter weinig terug. "Ik push de auto echt veel, maar ik krijg er weinig voor terug. Het was frustrerend, maar ik wist al dat mijn ronde niet goed genoeg ging zijn, omdat ik meerdere keren bijna spinde. Ik haal echt het uiterste uit die auto en probeer erop te leunen, maar het werkt niet", aldus Ricciardo. Die ondanks de problemen er naaruit kijkt om te racen. "Je kan zeker racen hier en daar kijk ik erg naar uit, want ik hou van dit circuit."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Grote rol Mateschitz

Vlak voor de kwalificatie kregen de coureurs te horen dat Dietrich Mateschitz was overleden. Voor Ricciardo had dit een impact op zijn prestatie. "Het was tijdens VT3 al geen goede sessie en vlak voor de kwalificatie kregen we te horen dat Dietrich [Mateschitz] was overleden", vertelt Ricciardo. Die laat weten dat Mateschitz een grote rol in zijn carrière heeft gespeeld en dat ze zelfs na zijn vertrek bij Red Bull nog contact hadden. "Hij heeft een grote rol in mijn carrière gespeeld, door hem sta ik waar ik nu sta, dus erg naar om te horen dat hij is overleden. Zelfs nadat ik in 2018 Red Bull had verlaten hield ik nog contact met hem. Als ik wist dat hij op het circuit was probeerde ik hem wel te zien", aldus de Australiër. Die grote bewondering heeft voor wat hij heeft opgebouwd. "Wat hij opgebouwd heeft is fenomenaal dus er zijn veel gelukkige herinneringen."

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van de Verenigde Staten

Lees ook: Mercedes lichtelijk teleurgesteld na kwalificatie VS

Lees ook: Helmut Marko rouwt om verlies Mateschitz

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden