Daniel Ricciardo ondanks isolatie goed voorbereid voor GP van Bahrein

16 mrt 2022 door Jacobine van den Berg
10-saturday-monza

Daniel Ricciardo liep het coronavirus op tijdens de testdagen in Bahrein. Toch heeft de McLaren-coureur zich goed kunnen voorbereiden tijdens zijn isolatie en gaat hij gemotiveerd aan de start van het nieuwe seizoen.

Ricciardo miste alle drie de testdagen in Bahrein nadat hij positief testte op het coronavirus. Het was nog onduidelijk of hij in actie kon komen tijdens de start van het nieuwe seizoen in Bahrein. Gelukkig mag hij na meerdere negatieve tests de paddock weer betreden en uit isolatie. "Ik ben blij om terug te zijn, ik voel me beter en ik ben klaar voor de GP van Bahrein."

Contact onderhouden

Ondanks dat Ricciardo niet op de baan zijn nieuwe bolide heeft kunnen testen kon de McLaren-coureur zich alsnog voorbereiden op het komende seizoen. "Ondanks dat ik mij niet lekker voelde, heb ik goed contact onderhouden met het team. Ook heb ik veel gechat met Lando (Norris red.) over de auto."

Daniel Ricciardo in de McLaren tweede testdag Barcelona 2022

"Ik kon mij dus goed voorbereiden op het raceweekend, voor zover dat kon. Ik wil alles uit de vrije trainingen gaan halen om zo de auto beter te begrijpen en klaar te zijn voor de kwalificatie en de race. Ik ben zeer hongerig om weer te gaan racen!"

Uitdaging

Teambaas Andreas Seidl is blij dat Ricciardo in actie kan komen tijdens de seizoensopener. "De voorbereidingen van Daniels seizoen waren wat verstoord, maar hij had nog wel wat goede rondes tijdens de testdagen in Bahrein. Hij is weer helemaal hersteld en we kijken er naar uit om hem weer in de auto te hebben dit weekend."

Lees ook: Mika Häkkinen: Max Verstappen sneller door wereldtitel

Lees ook: Helmut Marko: Ze klagen de hele tijd en dan staan ze er weer

Lees ook: Haas: Mercedes-sidepods hebben minder potentie

16 mrt 2022 door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen