Daniel Ricciardo: Pijnlijk is een understatement

Daniel Ricciardo Austin

Daniel Ricciardo kende een bizar slecht weekend in Austin. Tijdens de race wist hij enkel Nicholas Latifi achter zich te houden. Hij snapt zelf niet waar dit resultaat vandaan komt, maar is er écht kapot van. En dat terwijl de Australiër er op donderdag nog met volle moed in ging.

Donderdag wist Daniel Ricciardo de paddock weer op zijn kop te zetten. Te paard kwam hij donderdag het circuit op, iets dat iedereen versteld deed staan. Ricciardo is altijd al uitgesproken enthousiast bij bepaalde races, waaronder de race in Austin. Maar vanaf het moment dat het op racen aankwam, werd het voor de coureur minder rooskleurig. "Ik hou van Texas en van Austin, maar de race an sich was niet plezierig", laat hij dan ook weten tegenover F1.com.

Voorafgaand aan race

In de eerste vrije training, kwam hij niet in actie. Zijn bolide was die training in handen van Alex Palou, die zijn debuut maakte in de Formule 1. Ricciardo's eerste trainingsmoment, was tijdens de bandentest van Pirelli, een sessie waar niet veel nuttigs voor het huidige raceweekend uitgehaald kan worden. Hier stond Ricciardo echter wel op een derde plek, maar deze banden zijn niet representatief voor dit seizoen. De zaterdag was het al helemaal geen feest voor Ricciardo. Hij zette een vijftiende tijd neer in de laatste training en tijdens de kwalificatie werd hij in Q1 al uitgeschakeld, geen goed vooruitzicht voor de race.

Pijnlijk resultaat

En tijdens de race werden de prestaties van de Australiër dan ook niet veel beter. Uiteindelijk is hij als een-na-laatste over de finish gekomen. "Ik weet niet wat ik moet zeggen. Eerlijk gezegd is 2022 een jaar op zich. Zó ver van de pace, dat ik er niet mee overweg kan. De inconsistentie in de rondetijden laat zien dat het echt een strijd is. Maar de grote marge blijft een mysterie." Maar de Grand Prix van de Verenigde Staten staat met stipt op de eerste plek als het gaat om slechte races dit seizoen. "Wanneer je denkt dat het niet slechter kan, wordt het slechter. Ik weet niet hoe ik moet doorgaan. Pijnijk is een understatement", sluit hij af.

Lees ook: Punten voor Magnussen, drama voor Schumacher

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Amerika

Lees ook: Matig resultaat voor Aston Martin in Austin

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden