Daniel Ricciardo wist dat het geen competitieve race zou worden

10-saturday-monza

Daniel Ricciardo wist voor de Grand Prix van Bahrein al dat hij niet competitief in de race zou staan. Dat zegt hij na afloop van de race tegen F1.com. Ricciardo zegt dat hij de race sowieso moeilijk zou worden, maar hij is blij dat hij wat meer met de auto heeft kunnen werken nadat hij de wintertest in Bahrein moest missen vanwege een positieve coronatest. 

Ricciardo is de Grand Prix van Bahrein als veertiende geëindigd, een plaatsje hoger dan teamgenoot Lando Norris. Het is niet een goede race geweest voor de McLaren-coureurs, maar Ricciardo is er niet getreurd om. Hij vindt het een goede les voor de toekomst en voor het team om aan de auto te werken voor de aankomende grands prix. 

Kennis opgedaan

De Australiër is vooral blij met de tijd die hij in de auto heeft gezeten. Hij heeft veel kennis opgedaan over de auto en veel feedback gegeven aan het team. Hij zegt ook dat de auto op sommige momenten wel goed aanvoelde, maar in het algemeen heeft de MCL36 meer zwaktepunten. 

Daniel Ricciardo racet Grand Prix Bahrein 2022
Foto: McLaren Media Centre

Werken aan verbeteringen

Ricciardo is blij met de race ondanks de uitslag. Hij heeft veel kunnen uitproberen en leren over de auto, ook dankzij het testen van de verschillende banden tijdens de race. De snelheid ontbreekt nog en daar is hij het mee eens. Hij vertelt dat hij het op de rechte stukken moeilijk had om dichtbij andere auto's te komen. 

Toch wil hij voorzichtig zijn in het aanwijzen van het directe probleem waarmee de auto te maken heeft. Hij wil daarom niet meteen zeggen dat het ligt aan de kracht van de motor in de McLaren. "Er zijn duidelijk meerdere dingen die ons tegen zitten. We moeten het volgende week opnieuw proberen en zoveel mogelijk kennis opdoen", zegt Ricciardo. Lachend vraagt hij of het vooraan wel spannend was voor de racefans. "Gelukkig was de race voor hen niet te saai."

Lees ook: Olav Mol over de Grand Prix van Bahrein

Lees ook: Lando Norris: we hebben veel werk te doen

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Bahrein 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen