Danilo Petrucci promoveert naar Ducati-fabrieksteam

180606_Petrucci_ALX2622

Na vier jaar in de kleuren van Alma Pramac Ducati te hebben gereden, promoveert Danilo Petrucci aan het einde van dit seizoen naar het Ducati-fabrieksteam. Daar wordt de 27-jarige Italiaan de teamgenoot van Andrea Dovizioso. Hij vervult de vacature die ontstond na het vertrek van Jorge Lorenzo naar Honda.

De promotie van Petrucci zat al een tijdje in de pijplijn: Ducati had een optie op Petrucci die eind juni afliep, maar zolang er geen duidelijkheid was over Lorenzo, kon Ducati geen kant op. Met Dovizioso werd het contract eerder al verlengd, zodat die voor de komende twee jaar al zeker was. Petrucci had aan het begin van het jaar al gezegd dat het zijn laatste jaar is bij Pramac, hoewel hij daar al de beschikking heeft over fabrieksmateriaal.

180606_Petrucci_Dovizioso_AX19236
Foto: Alma Pramac Ducati

“Het hoeft geen betoog dat het voor mij een ​​droom is om deel uit te maken van het fabrieksteam”, zegt Danilo Petrucci in een officiële persverklaring. “Het is een grote eer om een ​​officiële rijder te worden voor het Ducati Team, vooral voor iemand zoals ik die bij Ducati begon als een testrijder voor de productiemotoren. Ik kan echt niet wachten om dit nieuwe avontuur te beginnen. Nu wil ik alleen nog een Grand Prix winnen en het jaar afsluiten in de top 5 in het klassement.”

De plaats van Petrucci bij Pramac wordt ingenomen door Pecco Bagnaia, die nu nog in de Moto2 actief is. De verwachting is dat Jack Miller zal blijven en bij Pramac de beschikking krijgt over een fabrieksmotor.

Syahrin blijft bij Tech3

180606_syahrin
Foto: MotoGP.com

Andere transfernieuws dat vandaag werd gepresenteerd betreft Hafisz Syahrin. De Maleisiër blijft de komende twee jaar bij Tech3, dat overstapt van Yamaha-motoren naar KTM. Bij Tech3 KTM wordt hij de teamgenoot van de eerder al vastgelegde Miguel Oliveira, die afgelopen weekend nog de Moto2-race in Mugello op zijn naam schreef. Syahrin promoveerde net voor het begin van het seizoen naar de MotoGP, als vervanger van Jonas Folger, die besloot ten minste een jaar rust te nemen. Het fabrieksteam van KTM bestaat volgend jaar uit Johann Zarco en Pol Espargaro.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden