David Vidales wint F3 sprintrace in Barcelona

door Anouk Ros
David Vidales f3

David Vidales wint de sprintrace van de Formule 3 in Spanje. Hij startte vanaf de eerste positie. Het podium wordt compleet gemaakt door Jak Crawford en Caio Collet. Arthur Leclerc moet het podium net missen, maar neemt wel de leiding over in het kampioenschap.

Victor Martins is de leiding in het kampioenschap kwijtgeraakt dankzij een uitvalbeurt. In ronde 7 had zijn motor geen vermogen meer. Hij wist zijn auto wel in de pitstraat te parkeren. De hoofdrace in Barcelona start hij vanaf de tweede plek, waar hij misschien wel punten weet te scoren.

De motorkap van Colapinto hing al een aantal ronde volledig los, waarna het onderdeel van de auto de baan op vloog. De brokstukken hebben gelukkig geen andere coureurs geraakt. Hierdoor werd ook Colapinto gedwongen zijn auto naar de pitstraat te rijden. Hij kreeg zelfs al zwartwit geblokte vlaggen van de wedstrijdleiding, omdat het te gevaarlijk zou zijn voor hem om door te rijden.

Gevecht om winst

Het gevecht om de eerste plaats gaat onverstoord door. Vidale en Crawford rijden dichtbij elkaar. Crawford probeert Vidales in bocht 1 in te halen. Dat lukt niet, maar hij laat zijn auto wel staan, waardoor hij in de volgende bocht van de baan wordt geduwd. Dit wordt na de race verder onderzocht. Hetzelfde gebeurt niet veel later tussen Correa en Smolyar. Dit incident wordt wederom na de race onderzocht.

Lees ook: Ben jij de grootste GP-kenner van Nederland?

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Spanje VT1 en VT2

Lees ook: VT2 GP Spanje: Mercedes zit Leclerc op de hielen

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden