De Vries over debuut AlphaTauri: Best tevreden

Nyck de Vries Bahrein 2023

Voor Nyck de Vries zit zijn eerste race voor AlphaTauri erop. Na een tegenvallende kwalificatie is er na de race op zondag tijdens de Grand Prix van Bahrein ruimte voor tevredenheid. De Nederlander die van de negentiende plek startte maakte een aantal plekken goed met als resultaat de veertiende plek. 

 

Na de testweek in Bahrein zag het er niet goed uit voor het team van AlphaTauri. De auto werkte niet zoals zij hadden verwacht. De angst bestond dat de aansluiting met het middenveld was verloren. Toch klinkt De Vries positief na zijn eerste race met zijn nieuwe team. "Ik ben best tevreden met hoe onze race is verlopen. Ik denk dat als je na gaat hoe onze eerste dagen zijn verlopen dat we een aardige comeback hebben gemaakt. Onze racepace was redelijk." Aldus de 28-jarige Fries uit Sneek. 

 

Gemiste kans tijdens VSC

Voor De Vries had er misschien meer in gezeten als er een stop was gemaakt tijdens de virtual safety car. "We miste de kans om een pitstop te maken tijdens de VSC. Hierdoor was ik genoodzaakt om een lange stint te rijden op de harde band." Al met al sluit de Nederlander het weekend af met een goed gevoel. "Belangrijk is dat we kilometers maken en ervaring op doen en dat hebben we gedaan." 

Lees ook: Sergio Perez: Het is een geweldige start

Lees ook: Fernando Alonso: Ik heb ouderwets genoten

Lees ook: Niki Terpstra en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden