Debacle voor Haas in Monaco, beide coureurs vallen uit door crash

Haas coureurs 2024

Het weekend van Haas F1 is geëindigd in een groot debacle. De race van zowel Magnussen als Hülkenberg duurde niet langer dan 500 meter. Magnussen kwam in de nauwe straten van Monaco met zijn voorkant tegen de achterkant van Pérez. Er ontstond een vrij grote crash waardoor alle drie de coureurs niet meer verder konden. Het is een weekend wat Haas snel wil vergeten.

Na een diskwalificatie van de kwalificatie, mochten Magnussen en Hülkenberg starten vanaf P19 en P20. Wanneer de lichten op groen gaan, hadden ze beiden een prima start. Wanneer ze de heuvel op rijden, raken Magnussen en Pérez elkaar en belanden ze beiden in een grote crash. In deze crash wordt Hülkenberg ook meegenomen waardoor ook zijn race tot een einde komt. “Ik had nergens om naartoe te gaan. Hij [Pérez] gaat richting de muur en de muur staat hier heel dicht op de baan. Ik weet niet of hij mij niet zag, maar ik kan niet zomaar verdwijnen”, aldus Magnussen na afloop bij F1.com. Zijn teamgenoot bekijkt het vanuit beide kanten, maar is vooral teleurgesteld dat ook zijn race werd gestaakt. “Het zag er vrij optimistisch uit van Kevin, maar Checo had hem ook kunnen zien en doorlaten. De uitkomst is natuurlijk gewoon jammer, zeker omdat het door een incident kwam waar ik niet eens betrokken bij was.”

Schade

Dankzij deze grote crash hadden alle auto’s schade. De ene auto had meer schade dan de andere. “Mijn auto had niet heel erg veel schade, die van Kevin weet ik eigenlijk niet. De Red Bull is volledig afgeschreven. Wanneer onze auto’s terug zijn, dan zullen we kijken naar de schade”, zegt Hülkenberg. Volgens zijn teamgenoot kost het vooral veel reservematerialen en is het team weer lang bezig om de auto op te lappen. Ook zal het gevolgen hebben voor de budgetcap waar de teams mee te maken hebben. De beide coureurs van Haas zijn het in ieder geval eens met elkaar over de crash. “Het is gewoon heel erg jammer.”

Lees ook: Carlos Sainz: "Het is een sterk weekend geweest"

Lees ook: Charles Leclerc emotioneel na overwinning in thuisland

Lees ook: Start Indy 500 uitgesteld vanwege onweer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden