Definitief geen vervanger voor de Grand Prix van China

door Zus Veldkamp
1920x1080-Daniel-Ricciardo-Red-Bull-Racing-GP-China-2018

Er komt definitief geen vervanger voor de afgelaste Grand Prix van China. Vanwege de aanhoudende coronamaatregelen is het niet mogelijk om op 16 april de Grand Prix van China te organiseren. De FIA heeft er dan ook voor gekozen om geen vervanger aan de kalender toe te voegen. 

Dit seizoen zullen er, in plaats van 24 races, 23 races gehouden worden, dit door het wegvallen van de Grand Prix van China. Eerst was er nog sprake van een vervanger, maar de FIA heeft er voor gekozen om hem volledig te schrappen. Door de aanhoudende coronamaatregelen is het niet mogelijk om de Grand Prix van China te houden. Dit is het vierde jaar op rij dat de Chinese grand prix afgelast is. 

Mogelijke vervangers

De FIA had al wat mogelijke vervangers op de lijst staan, waaronder Portugal en Turkije. Beide circuits hebben al eens een grand prix mogen organiseren en dat was met succes. Echter, heeft de FIA besloten, na lang overwegen, om geen vervanger voor de Grand Prix van China op te roepen. Hierdoor bestaat het seizoen nu uit 23 races.  Voorlopig zullen we de 20 Formule 1-coureurs niet zien racen op het circuit van Prortugal of Turkije.

Portugal_Header

Groot gat

Doordat de Grand Prix van China wegvalt is er een groot gat ontstaan tussen de Grand Prix van Australië en de Grand Prix van Azerbeidzjan. De coureurs hebben zo'n 28 dagen vrij in de maand april, wat vergelijkbaar is met de zomerstop. Het is voor de Formule 1-fans dan ook even doorbijten in die periode. Het seizoen begint verder op 5 maart, in Bahrein, en eindigt op 26 november in Abu Dhabi. 

Lees ook: F1 aan Tafel: 'Norris haat een stijve'

Lees ook: Coulthard: Pérez moet het compleet anders gaan doen

Lees ook: Robin Frijns geopereerd aan pols na crash in Mexico

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden