Coulthard: Pérez moet het compleet anders gaan doen

door Tim Koenders
Marko, Verstappen en Pérez GP Amerika

David Coulthard is van mening dat Sergio Pérez het aankomend seizoen compleet anders moet aanpakken als hij een gooi wil doen naar de wereldtitel. Volgens de Schot kan Pérez veel leren van de data die voor hem beschikbaar is.

Sergio Pérez leek in 2021 zonder stoeltje in de Formule 1 te zitten maar tekende laat in het seizoen van 2020 een contract bij Red Bull Racing. Voor het eerst reed de Mexicaan in een Formule 1 auto die echt mee kon doen om de overwinning. In zijn debuutseizoen had hij het erg lastig tegenover teamgenoot Max Verstappen. In 2022 leek hij er in de beginfase al een stuk dichter bij te zitten. Hij dacht mee te kunnen strijden om de wereldtitel maar dat bleek niet veel races later al van niet. In 2023 hoopt de Mexicaan wél mee te strijden maar dan zal er volgens David Coulthard wel wat moeten veranderen.

Verstappen en Pérez podium abu dhabi

Software-update

“Als je Pérez en Verstappen vergelijkt is het niet zo dat Pérez slechts in een aantal bochten langzamer is. Het moet bij hem echt compleet anders. Hij heeft eigenlijk een software-update nodig.” Dat liet David Coulthard weten tegenover BBC. “Als je iets anders wil moet je ook echt iets veranderen. Hij heeft toegang tot de date van de wereldkampioen. Hij heeft alle data om zichtzelf te verbeteren. Doet hij dat kan hij wereldkampioen worden, doet hij dat niet zal hij een coureur blijven die slechts een aantal races heeft gewonnen.”

Lees ook: Magnussen en Schumacher onder de loep: 2022

Lees ook: Contractverlenging Hamilton kwestie van tijd volgens Wolff

Lees ook: Dakar update: Van Kasteren zegeviert in Dakar

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden