Deze circuits kunnen de GP van Rusland mogelijk vervangen

Header liveblog 1 Bahrein

De Grand Prix van Rusland moet vervangen worden. Een aantal circuits worden genoemd als potentiele vervangers. Grand Prix Radio zet deze circuits voor je op een rijtje!

Eerder kwam naar buiten dat de Grand Prix van Rusland niet door gaat. In een statement liet Formule 1 weten landen en mensen te willen verenigen en dat de huidige situatie in Rusland daar niet bij past. Na overleg met de teams is toen besloten om de grand prix van de kalender te halen. Snel kwam de vraag op: welk circuit gaat dit plekje overnemen? In voorgaande jaren werden er veel grand prixs geannuleerd vanwege de coronapandemie, toen werd er vrijwel altijd een vervanger gevonden. Ook nu zijn er weer een aantal opties.

Autódromo Internacional do Algarve (Portimão)

Vorig jaar en het jaar daarvoor stond het circuit van Portimão klaar om een grand prix over te nemen. Ook nu staat het circuit hoog op het lijstje als kanshebber. Circuitbaas Paulo Pinheiro vertelde aan Correio da Manha in gesprek te zijn met de Formule 1-organisatie. Volgens hem zijn de logistieke problemen rondom het circuit het enige probleem wat nog moet worden opgelost. 

Istanbul Park

Net als het circuit in Portimão stond het circuit in Istanbul paraat tijdens de coronapandemie. Het circuit heeft in de afgelopen twee seizoenen als vervanger op de kalender gestaan en maakt dus ook nu weer een serieuze kans op een plekje.

Vlak voordat Formule 1 aankondigde dat de Grand Prix van Rusland niet meer door ging, waren er plots tickets te koop voor de Grand Prix van Turkije in 2022. De site is vrij snel weer offline gehaald maar er wordt gespeculeerd dat het al vast staat dat Turkije het plekje op gaat vullen.

Istanbul_Circuit_Turkije
Motorsport Images - Zak Mauger

Losail International Circuit

Als laatst staan er twee circuits in het Midden-Oosten als potentiele vervangers. Zo maakt het Losail International Circuit in Qatar kans op de race. De race werd vorig jaar verreden en het circuit heeft een contract van maar liefst tien jaar. Dit jaar zou vanwege het WK-voetbal niet gerden worden in november en december. Nu Qatar mogelijk eerder in het jaar een race kan organiseren is de kans er dat de grand prix toch doorgaat.

Qatar_Circuit
Motorsport Images - Zak Mauger

Bahrain International Circuit

In 2020 werd er vanwege de coronapandemie twee keer gereden op het Bahrain International Circuit. Het circuit is uniek en kan op verschillende lay-outs worden verreden. Zo werd er in 2020 gereden op de 'oval' lay-out. In theorie zou er dus een tweede grand prix kunnen worden georganiseerd in Bahrein. 

Bahrein_Circuit_Sakhir
Foto: Zak Mauger

Lees ook: FIA zet streep door race in Rusland

Lees ook: Fernando Alonso lanceert eigen managementbureau

Lees ook: FIA keurt nieuwe vanghekken goed

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden