Directeur Volkswagen bevestigt: Audi en Porsche gaan Formule 1 in

door Patrick Wuite
Start bahrein 2022

Audi en Porsche gaan de Formule 1 in. Zo bevestigt de algemeen directeur van de Volkswagen Group, Herbert Diess, aan Reuters. Het is nog niet duidelijk bij welke teams Audi en Porsche zich gaan inkopen. 

Al lange tijd wordt er over dit onderwerp gespeculeerd. Audi en Porsche zouden in 2026, als de nieuwe, simpelere motorreglementen ingaan, toetreden tot de sport. Dat is voor nieuwkomers een ideaal instapmoment. Uit informatie van Motorsport.com keurde de raad van toezicht een F1-deelname op 7 april al goed en nu heeft Herbert Diess aan Reuters laten weten dat Audi en Porsche de Formule 1 definitief ingaan.

Red Bull Porsche

Bij welke teams dat gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Al langere tijd wordt er nadrukkelijk gespeculeerd over een mogelijke samenwerking tussen Red Bull Racing en Porsche, iets wat Max Verstappen zou toejuichen. "Het is belangrijk voor de Formule 1", liet de wereldkampioen weten in Australië. "We hebben natuurlijk tien geweldige teams, maar het is cruciaal dat er ook grote merken actief zijn. Dat zij zich aan de Formule 1 willen verbinden, is een goed signaal", tekende Verstappen op aan Motorsport.com.

red Bull Imola

Audi

Audi werd in eerste instantie in verband gebracht met McLaren, maar een deal tussen die twee partijen lijkt ver weg te zijn. Naar verluidt zou Audi zich nu willen inkopen bij Aston Martin, het team van Lawrence Stroll, alleen zit daar een addertje onder het gras: Mercedes, de huidige motorleverancier van Aston Martin en grote rivaal van Audi, bezit 20 procent van de aandelen van de straatautotak van Aston Martin. Meer nieuws over dit onderwerp wordt snel verwacht.

Lees ook: Sebastian Vettel: Formule 1 te afhankelijk van DRS

Lees ook: Eerste TCR races voor Tom Coronel achter de rug

Lees ook: Horner: wederzijds respect tussen Verstappen en Leclerc

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden