Domenicali: competitieve teams belangrijker dan nieuwe teams

door Jay Hartman
3639737

Algemeen directeur van Formule 1 Stefano Domenicali vindt het belangrijker dat de teams die nu op de grid staan competitiever kunnen zijn dan dat er nieuwe teams bijkomen. Dat meldt Autosport.

Domenicali zegt dat hij niet tegen de komst van nieuwe teams is. Maar het is voor hem geen prioriteit om nieuwe teams te verwelkomen in de sport. Hij is het niet eens met het argument dat het aantal teams wat nu in de Formule 1 deelneemt het entertainment aspect beperkt. De algemeen directeur ziet geen toegevoegde waarde in het verhogen van het aantal teams tenzij de nieuwere teams van hoge kwaliteit zijn.

Andretti

De afgelopen tijd zijn er meerdere geruchten geweest over de intrede van een nieuw team van Michael Andretti. Dat zorgde voor de nodige discussies in de media en tussen teambazen. Hoewel sommigen denken dat de waarde van de sport er juist op vooruit gaat omdat het meer Amerikaanse fans zal trekken, denken anderen juist aan hun eigen zaken. De commerciele inkomsten kunnen door de intrede van een nieuw team minder hoog worden omdat de inkomsten dan niet verdeeld worden onder tien teams, maar onder elf. 

Controle houden

Domenicali zegt dat hij nu zijn handen vol heeft aan de huidige teams en de nieuwe regels die zijn ingegaan. Hij moet volledige controle kunnen houden of de teams zich allemaal aan de regels houden. Zowel de technische regels als de financiële regels met het oog op het ingestelde budgetplafond. Daardoor moet de FIA nog meer taken op zich nemen. 

Daarnaast zijn er ook nog onvoorziene problemen ontstaan met het budgetplafond. De kosten voor transport en brandstof zijn enorm gestegen door de huidige situatie in de wereld en dus moeten teams nog beter kijken naar hun geld in combinatie met het budgetplafond. Er moeten volgens hem vergaderingen plaatsvinden om de juiste oplossingen te vinden zodat de sport alle teams dezelfde mogelijkheden kan bieden. Het is dus belangrijker voor Domenicali om de rendabiliteit van de huidge teams te verzekeren voor de toekomst dan nieuwe teams een kans bieden in onzekere tijden. 

Lees ook: Deelname Vettel GP Saoedi-Arabië onzeker

Lees ook: Red Bull heeft oplossing voor brandstofpomp probleem

Lees ook: Richard Verschoor haalde zelf sponsorgeld bijeen

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen