Dubbele puntenfinish voor Williams in Austin, eerste F1-punt voor Logan Sargeant

logan sargeant 2023 verenigde staten zondag

Zowel Alexander Albon als Logan Sargeant hebben in de Grand Prix van de Verenigde Staten punten gescoord. Voor Logan Sargeant is het zijn eerste punt in de Formule 1. 

Na de race heerste er voornamelijk verslagenheid bij het team van Williams. Alexander Albon finishte net buiten de punten op P11, met teamgenoot Logan Sargeant dichtbij zijn eerste puntenfinish op P12. Even leek het erop dat Williams zonder punten naar huis zou gaan, totdat bleek dat Lewis Hamilton en Charles Leclerc gediskwalificeerd waren vanwege een technische overtreding. Voor Williams betekende dat opeens een dubbele puntenfinish en de eerste Formule 1-punt voor Logan Sargeant.

Logan Sargeant is tevreden over de race die hij gereden heeft en de aanpassingen die het team van Williams heeft kunnen maken, zo vertelt hij aan F1.com. ''We hebben gewerkt aan de systemen om de auto in de goede richting te krijgen. Het tempo was zoveel beter tijdens de race, en ik reed best goed. Ik had een geweldige start, maar had de pech dat ik in bocht één de kerb meepakte en in anti-stall terechtkwam, wat me een paar posities kostte. Dat veranderde de race een beetje, maar we vochten terug en ik heb elke ronde alles gegeven. We hebben stappen in de goede richting gezet, en daar kunnen we mee verder terwijl we onderweg gaan naar Mexico.''

'Trots op mezelf en op dit team'

Logan Sargeant is trots op zijn eerste punt na een lastig begin van het seizoen. ''Het is geweldig om mijn eerste F1-punt in mijn thuisrace te scoren na het uitdagende weekend dat ik heb gehad. Ik ben zo trots op dit team en mezelf voor het harde werk en de vooruitgang die we dit seizoen hebben geboekt.'' De laatste keer dat een Amerikaanse coureur punten scoorde in de Formule 1, was in 1993.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Logan Sargeant (@logansargeant)

Alexander Albon

Waar Alexander Albon direct na de race nog gefrustreerd was met zijn P11-finish, was hij na het promoveren naar de negende plek erg tevreden. ''Het was een verrassend weekend,'' zegt Albon tegen F1.com. ''Mijn race was enigszins gecompromitteerd omdat ik geen nieuwe mediums meer had, aangezien we ze allemaal in de sprint hebben gebruikt. We worstelden ook met de hards, waardoor we eigenlijk gedwongen werden om onze gebruikte mediums te gebruiken,'' De gok van Albon om in de sprint nieuwe mediums te gebruiken resulteerde in een finish op de negende plek, slechts één plek buiten de punten. 

Albon is blij voor Sargeant en het team. ''Het is geweldig om met punten naar huis te gaan terwijl we richting het einde van het seizoen gaan. Ik ben erg blij voor het team, en vooral voor Logan dat hij vandaag punten heeft gescoord. We hadden wel een beetje geluk, maar dit soort meevallers nemen we graag aan.''

Lees ook: Beide Alfa Romeo-coureurs: We misten gewoon de snelheid

Lees ook: Alpine: Gemengde resultaten in Austin

Lees ook: Oscar Piastri na uitvalbeurt in Austin: We komen sterker terug in Mexico

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden