Ducati weet Dovizioso voor nog eens twee jaar te behouden

180518_FRA_Dovizioso

Andrea Dovizioso zal ook in 2019 en 2020 uitkomen voor het fabrieksteam van Ducati in de MotoGP. Dat maakte de Italiaanse renstal bekend op de eerste dag van de MotoGP van Frankrijk in Le Mans. De runner-up van het afgelopen jaar rijdt al zes jaar in het rood en bracht Ducati terug aan de top.

https://twitter.com/DucatiMotor/status/997434505119125504

Gisteren al kondigde Dovizioso aan dat er vooruitgang zat in de gesprekken, en dat zijn manager die avond zou arriveren om de laatste details te bespreken. De onderhandelingen zaten al een aantal weken muurvast. De Italiaan en het team konden het niet eens worden over het salaris van de rijder, die vond dat hij vanwege zijn tweede plaats in het kampioenschap en zes overwinningen vorig jaar veel meer waard was dan Ducati hem aanvankelijk wilde betalen. Dovizioso vond dat het riante salaris dat Ducati aan drievoudig MotoGP-kampioen Jorge Lorenzo betaalt in geen verhouding staat tot diens prestaties en al helemaal geen recht deed aan de resultaten die Dovizioso behaalde.

Ja, er zijn momenten geweest dat Dovizioso dacht dat ze er niet uit zouden komen. “Het is wel altijd de intentie geweest om er samen uit te komen, maar dat wil niet zeggen dat ik nergens anders heb gekeken en gepraat. Ik ben, zoals iedere coureur, op een gezonde manier egoïstisch”, zei Dovizioso. “Ik wil wat uiteindelijk voor mij het beste is en stond dus ook open voor andere mogelijkheden. Ik ben in de positie om te kiezen. Mijn doel is en blijft om wereldkampioen te worden. Liefst met Ducati, maar als dat niet zou kunnen, dan met een ander merk.”

Zover kwam het niet, maar de onderhandelingen waren lang en soms moeizaam. “Niet ongebruikelijk”, vond Dovizioso. “Het gaat om een belangrijk contract. Iedereen wil er het maximale uithalen en dat is terecht. De laatste paar dagen zijn er grote stappen gemaakt en heb ik veel steun ervaren. Dat heeft me het laatste beetje vertrouwen gegeven dat we samen door moeten gaan.”

Met zes jaar is Dovizioso al degene met het langste contract bij Ducati in de MotoGP. Met de twee jaar die er nu bijkomen, is hij dat zeker. “Toen we begonnen, ruim vijf jaar geleden, zaten we op de bodem. Na het vertrek van Valentino Rossi had niemand er ook maar enig vertrouwen in dat het goed zou komen. Ducati en ik hebben hard gewerkt om de boel vanaf dat punt op het niveau te krijgen waar we nu zijn: een serieuze partij voor de wereldtitel. Als je dat samen hebt opgebouwd, met vertrouwen en doorzettingsvermogen, dan wil je ook de vruchten plukken. Vorig seizoen heb ik tot het laatst meegedaan om de wereldtitel. Ik wil afmaken waar we samen aan begonnen zijn en kampioen worden. Als ik zou denken dat het niet mogelijk was geweest met het pakket dat we nu hebben, had ik niet voor twee jaar bijgetekend.”

Foto's: MotoGP.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen