Een dag met twee kanten bij Haas na afloop van kwalificatie GP Miami

hulkenberg magnussen miami

Gemengde gevoelens voor het team van Haas. In de garage van Nico Hülkenberg zijn er blije gezichten te zien na punten in de Sprint en een negende plek in de kwalificatie. Aan de andere kant van de garage is het iets minder rooskleurig, Kevin Magnussen kwalificeerde zich als negentiende. 

Nico Hülkenberg is het hele seizoen al sterk in de kwalificatie en tijdens de Grand Prix van Miami was dit niet anders, hij bemachtigde een negende startplek voor de race op zondag. De Haas-coureur was na afloop blij met zijn prestatie. "Ja, zeker", antwoordt Hülkenberg tegenover F1.com op de vraag of hij tevreden is met zijn kwalificatie. "Het was close met Lewis [Hamilton], met minder dan een halve tiende is het altijd een beetje jammer. Het zijn lastige omstandigheden hier in Miami om de beste rondjes aan elkaar te knopen, het is een moelijke baan met warme temperaturen en met de banden die steeds warmer worden gedurende de ronde. Vooral de bochten elf tot en met zestien zijn dan lastig."

Hülkenberg wist, mede door de hulp van teamgenoot Magnussen, eerder op de zaterdag al twee punten te pakken in de Sprint. "Het is mooi dat we die al hebben, het neemt wat druk weg voor morgen", vertelt de Duitser. "We gaan weer pushen voor punten morgen, pushen voor meer. Het zal zeker weer spannend worden met RB en iedereen die daarachter zit." Yuki Tsunoda start vlak achter Hülkenberg, dus de Duitser zal zijn huid duur moeten verkopen om te zorgen dat Haas meer punten scoort dan rivaal RB.

 

Magnussen gefrustreerd door verkeer

De kwalificatie in Miami was maar van korte duur voor Kevin Magnussen. De Deen had veel last van verkeer en daardoor kwam hij niet verder dan een negentiende plek. Magnussen was na afloop erg gefrustreerd over alle auto's die hem in de weg reden. "Er is niks wat ik eraan kan doen, het is al zo vaak gebeurd dit seizoen", zucht de Haas-coureur tegenover F1.com. "We hebben wel een goede auto, dus we zouden nog wat kunnen doen morgen, maar ik word een beetje moe van het elke keer starten op een slechte positie door verkeer."

De auto van Haas is best wel goed op het circuit in Miami en daarom is het extra teleurstellend voor Magnussen. "Het is erg frustrerend, het lijkt alsof er elke keer dingen gebeuren. Uiteindelijk zal het tij hopelijk keren en mijn kant op vallen. Maar voor nu is het gefocust blijven en gewoon mijn werk doen", aldus de Deen. Hij start morgen door een penalty van Ricciardo vanaf plek achttien. 

Lees ook: Teleurstelling bij Aston Martin na kwalificatie in Miami

Lees ook: Hero or Zero: Sprint & kwalificatie Grand Prix van Miami

Lees ook: Williams-coureurs na kwalificatie in Miami: "Was een uitdaging voor ons"

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden