Eerste kijkje bij nieuwe Red Bull Powertrains-faciliteit

door Jacobine van den Berg
10-saturday-monza

Red Bull Powertrains is bijna klaar om te lanceren. Na het vertrek van Honda is het Oostenrijkse team druk aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een eigen motorafdeling.

Het team van wereldkampioen Max Verstappen wil niet meer afhankelijk zijn van andere motorfabrikanten en heeft nu besloten om zelf de motoren te gaan ontwikkelen. Op dit moment rijdt het team al rond met Red Bull Powertrains-krachtbronnen. Deze power units worden nog wel in Japan gebouwd. Ook geeft Honda achter de schermen nog veel ondersteuning aan de Oostenrijkse renstal.

Uniek

Medewerkers van Red Bull Racing kunnen binnen enkele weken de overstap maken naar de nieuwe faciliteit. Het is volgens Horner de eerste fase van zijn driefasenplan. "Binnen de komende acht weken zullen de eerste leden van het team hun intrek nemen en komt Red Bull Powertrains live op de campus", vertelt Christian Horner in een video-update. Hij ziet dan ook dat het team bijna uniek is in de manier van de opzet. "De productie van het chassis en de motor zit straks allemaal onder één dak. Naast Ferrari zijn wij het enige Formule 1-team die dat straks heeft", vertelt een trotse Horner.

Getalenteerd team

De Britse teambaas heeft voor het personeel rondgekeken binnen de Formule 1, maar ook bij Honda. Horner: "We stellen een getalenteerd technisch- en operationeel team samen. We verwelkomen dan ook leden die ons komen versterken vanuit Honda." De 48-jarige Horner geeft ook aan dat het spannende tijden zijn voor het Oostenrijkse team en verwacht straks een faciliteit van wereldklasse.

Lees ook: Sebastian Vettel test positief op corona, Hülkenberg vervangt

Lees ook: Verstappen een van de eerste coureurs in nieuw persconferentie-format

Lees ook: Ferrari wil duidelijkheid van FIA over spiegelontwerp Mercedes

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden