Emotionele uitreiking Staatsprijs Noordrijn-Westfalen voor Schumacher

door Steffie van Hamersveld
Corinna Gina Schumacher staatsprijs nrw

Michael Schumacher heeft de Staatsprijs van deelstaat Noordrijn-Westfalen ontvangen. Deze hoogste onderscheiding voor bijzondere prestaties nam zijn vrouw Corinna en dochter Gina in ontvangst in Keulen.  Een minutenlang applaus dat volgde zorgde voor veel emoties bij de familie.

Michael Schumacher heeft voor de bijzondere prestaties in zijn race carrière de prestigieuze Staatsprijs van Noordrijn-Westfalen ontvangen. Schumacher, die bij een skiongeluk in 2013 ernstig gewond raakte, kon uiteraard zelf niet aanwezig zijn bij de ceremonie. Wel werd er een grote foto getoond, waarin Schumacher in zijn Ferrari zat en het vizier van zijn helm omhoog duwde. Ook werden er in de evenementenhal waar de uitreiking plaatsvond meerdere auto’s uit de carrière van Schumacher getoond.

Emotioneel moment

Partner Corinna en dochter Gina mochten de prijs namens de zevenvoudig-wereldkampioen in ontvangst nemen. De aanwezigen applaudisseerden vervolgens minutenlang voor de racelegende en dat werd Corinna iets te veel, die haar emoties niet te baas bleef. Premier Hendrik Wüst prees Schumacher nog voor zijn nuchtere en betrokken persoonlijkheid. “Hij is een persoon met een groot hart, voor wie het belangrijk was om aan anderen te denken.”

 

 

Mick Schumacher afwezig

Mick Schumacher, zoon van Michael Schumacher, kon helaas niet aanwezig zijn bij de uitreiking. Vanwege problemen met zijn maag en darmen was de Haas-coureur niet in staat om naar Keulen te vliegen.

Lees ook: Formule 3-coureur Isack Hadjar mogelijk vanaf 2024 naar Formule 1

Lees ook: Günther Steiner: We gaan voor zesde plaats in kampioenschap

Lees ook: Williams hoopt op saaie vrijdag in Frankrijk

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden