Eric Boullier: Fernando Alonso beste teamspeler ooit

boullier

Eric Boullier, voormalig teambaas van McLaren, Lotus F1 en Renault, is vol lof over Fernando Alonso en zijn rol binnen de teams. De Fransman vindt Alonso zelfs de beste teamspeler ooit.

Alonso staat in de paddock bekend als een lastige klant, maar volgens Boullier klopt daar niets van. "Waarom Alonso zo bekend staat, is me een raadsel. Zijn teamgeest was altijd goed en hij was mentaal altijd enorm stabiel", sprak de 48-jarige Fransman tegenover Motorsport.com.

Teamgenoten

Volgens Boullier was Alonso een goede teamgenoot, maar wel op de Spanjaard zijn voorwaarden. "Alonso gedijt het beste als nummer één binnen een team. De nummer twee kan hem dan helpen. Dat had Jenson Button door en daardoor was er onderling veel respect. Stoffel Vandoorne gaf hem veel feedback en daar leerde hij dan weer van. Als Fernando dacht dat je geen goede teamgenoot was, dan werd je zijn vijand. Desondanks is hij de beste teamspeler ooit."

alonso

Groot arbeidsethos

Naast het zijn van teamspeler, prijst Boullier de inzet die Alonso in een raceweekend laat zien. "Vanaf de vrijdag houdt Alonso alle bandenslijtage in de gaten, ook van de andere teams. Hij houdt zo in de gaten met wie hij kan vechten op de zondag en met wie niet. Daarnaast kent hij zijn wagen tot in de details. Ook strategisch is hij enorm sterk."

Lees ook: Enorme omzetstijging voor Formule 1

Lees ook: Daniel Ricciardo: Ik kom sterker terug

Lees ook: Toto Wolff: We moeten voorzichtig blijven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden