Esteban Ocon: Hoop dat Alonso iets van mij heeft geleerd

door Tim Koenders
Esteban Ocon Fernando Alonso Alpine

Esteban Ocon hoopt dat ervaren teamgenoot Fernando Alonso ook van hem heeft kunnen leren. De Fransman geeft aan zelf genoeg te hebben geleerd van de Spanjaard.

Esteban Ocon kwam als veelbelovend talent in de Formule 1. In 2019 had hij geen stoeltje en moest een jaar toekijken. In 2020 keerde de Fransman terug op de grid bij het team van Renault dat in 2021 van naam veranderde. In 2021 kreeg Ocon een nieuwe teamgenoot, tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso. Een zeer ervaren coureur die nog steeds bekend staat als één van de snelste coureurs in de Formule 1. Veel mensen dachten dat de Fransman het nog weleens lastig kon krijgen tegenover Alonso maar dat hij wel veel zou kunnen leren.

Alpine / Fernando Alonso / Esteban Ocon / 2021

Een mooie strijd

“Fernando is heel erg snel maar in de kwalificaties en tijdens de races is het een mooie strijd. We hebben een goede relatie.” Dat liet de Fransman weten in een interview met Motorsport.com. “Iedereen zei dat ik veel van hem zou kunnen leren en dat is ook zeker het geval. Maar ik hoop dat hij ook dingen van mij heeft geleerd.”

Lees ook: Felipe Drugovich niet te spreken over Formule 2 regel

Lees ook: Nieuwe sponsordeal voor Red Bull in 2023

Lees ook: Vroegste wereldkampioenen der Formule 1

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen