Esteban Ocon hoopt op gevechten met Verstappen en Hamilton

door Jay Hartman
10-saturday-monza

Esteban Ocon hoopt met de juiste voorbereiding een goede start te maken in 2022 en te kunnen vechten met de 2021-titelrivalen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De Fransman is druk bezig zich voor te bereiden op het aankomende F1-seizoen. Met de nieuwe reglementen en auto's hoopt Ocon het gevecht aan te kunnen gaan in de Alpine. 

Het team veranderde begin afgelopen seizoen van Renault naar Alpine. Hoewel het meer een overgangsjaar zou zijn maakte het team de nodige progressie wat ook resulteerde in een overwinning voor Ocon. Dat heeft de Fransman enorm veel motivatie en energie gegeven waardoor hij meer wilt. 

"Als je de gevechten tussen Lewis en Max ziet, dan wil je je daarin mengen. Daar ga ik niet om liegen", zegt de Alpine-coureur. Hij onthult dat hij en teamgenoot Fernando Alonso niet veel rust zullen nemen in de winterstop om keihard te werken in de fabriek van Alpine om vooraan mee te vechten. 

Ocon & Alonso karten  Grand Prix Abu Dhabi 2021

Lof voor Verstappen

Alpine is niet het enige team dat hoopt op een grote stap vooruit in het racen met de nieuwe reglementen. Meerdere coureurs hopen mee te kunnen vechten met Verstappen en Hamilton. Ocon heeft lof voor de Nederlander, die hij kent uit de Formule 3. Hij kent Verstappen's 'agressieve' rijstijl en zegt dat dat hem uiteindelijk de titel heeft opgeleverd. 

Progressie in 2022

Ocon pakte afgelopen seizoen ook een overwinning, zijn eerste in de Formule 1, tijdens een knotsgekke Grand Prix van Hongarije. Alpine maakte sowieso in de tweede seizoenshelft van 2021 een goede indruk. Zowel de Fransman als teamgenoot Alonso presteerden boven verwachting. Die lijn wilt Ocon volgend jaar doorzetten om nog beter worden. 

Ocon is blij met het einde van het 2021 F1-seizoen. Hij voelt dat hij zichzelf heeft verbeterd en is nog steeds blij met de open communicatie in het team. "We hebben goed gereden, goede gesprekken gevoerd en ben mij als sportman blijven verbeteren. Als de jongens vinden dat ik iets beter moet doen, dan wil ik het graag horen. Ze moeten daar niet terughoudend in zijn, want ik kan juist daardoor een nieuwe stap zetten. Het zijn de kleine details", aldus Ocon. 

Lees ook: Domenicali wil met Formule 1 terug naar Duitsland en Afrika

Lees ook: Daniel Ricciardo verloor al zijn vertrouwen begin 2021

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Esteban Ocon

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden