Esteban Ocon is het niet eens met tijdstraf

door Steffie van Hamersveld
esteban ocon monaco 2022

Esteban Ocon kan zich niet vinden in de tijdstraf die hij heeft ontvangen voor het incident met Lewis Hamilton. Ocon wordt daardoor teruggezet van de negende naar de twaalfde positie en loopt kostbare punten mis tijdens de Grand Prix van Monaco.

In gevecht met Hamilton raakten de beide heren elkaar, waarbij het uiteindelijk Ocon was die hiervoor gestrafd werd. "Het is erg frustrerend, het verpest al het harde werk dat we het hele weekend hebben gedaan", zegt Ocon tegen F1.com. Ocon is na de race nog langs de stewards gegaan, maar de Fransman ving hier bot. "Er is blijkbaar een nieuwe regel waar we allemaal mee ingestemd hebben. Als je als aanvallende coureur niet voldoende ruimte laat krijg je een straf." Ocon zegt eerder nooit over deze regel te hebben gehoord.

Race-incident

De Alpine-coureur voelt dat het harde werk van zijn team nu teniet wordt gedaan, door iets wat hij zelf afgedaan zou hebben als race-incident. Volgens de Fransman moet het racen tenslotte op de baan gebeuren en is het frustrerend om op deze wijze belangrijke punten mis te lopen. Alpine staat momenteel zesde in het constructeurskampioenschap, slechts één punt achter Alfa Romeo.

Lees ook: Fernando Alonso: Blij met P7 in wisselende condities

Lees ook: Blije Pierre Gasly: We hebben risico genomen

Lees ook: Mick Schumacher: Ik ging maar tien centimeter te wijd

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden