Esteban Ocon: Jammer als GP Frankrijk verdwijnt

door Patrick Wuite
Esteban Ocon gr spanje 2022

Alpine-coureur Esteban Ocon zou het jammer vinden als de Grand Prix van Frankrijk volgend jaar niet meer op de kalender staat. "Frankrijk hoort gewoon op de kalender te staan", stelt hij.

Het contract met Paul Ricard, het circuit waar de Formule 1 sinds 2018 te gast is, loopt aan het einde van dit jaar af. En ondanks dat Liberty Media de kalender wil uitbreiden, lijkt het erop dat dit ten koste gaat van Europese races, zoals België en Frankrijk. Mogelijk gaat er gerouleerd worden met deze races, maar er is ook een rëele kans dat Frankrijk en België helemaal verdwijnen. Fransman Esteban Ocon zou teleurgesteld zijn als deze races niet meer terugkeren.

Genieten

"Dat zou echt heel jammer zijn. Ik ben opgegroeid in de periode dat er geen Grand Prix van Frankrijk was. In 2018 kwam de race terug en gelukkig ben ik de positie geweest om aan die race deel te nemen. Dit jaar staat de race ook nog op de kalender en ik ben van plan om van elke seconde genieten", vertelt Ocon.

esteban ocon monaco 2022

Speciale races

Ocon vindt dat de traditionele races, waar hij Frankrijk onder schaart, altijd op de kalender moeten staan. "België hoort erbij, Monaco ook en Frankrijk wat mij betreft ook. Dit zijn landen waar we altijd moeten racen", liet Ocon weten aan Motorsport.com.

Lees ook: Mattia Binotto: Fouten GP Monaco gaat ons sterker maken

Lees ook: Christian Horner: Pérez vrij om met Verstappen te vechten

Lees ook: Werkdruk in de autosport tegengaan, maar hoe?

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden