F1 aan Tafel: Budgetcap maakt verschillen tussen teams kleiner

3639737

In de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, bespreken de tafelgasten de nieuwe sponsordeal van Red Bull Racing en de invoering van het budgetcap. Vaste waarde van de podcast Frans Verschuur ziet in dat de budgetcap de teams gelijker maken. 

Tijdens de autopresentatie van de nieuwe RB18 maakte Red Bull Racing hun nieuwe grote sponsordeal bekend met Oracle. Oracle, een Amerikaans softwarebedrijf die ervan overtuigd is dat ze het team in het komende seizoen goed kunnen bijstaan. En daarnaast brengen ze ook een enorme zak geld mee voor Red Bull.

Verschuur vindt het een goede zaak en hij verwacht daarom dat het team geld over zal houden met het oog op de budgetcap. Maar niet alleen Red Bull is in zee gegaan met een nieuwe sponsor. Alpine is een samenwerking aangegaan met BMT. Verschuur is ervan overtuigd als alle teams zulke grote sponsoren binnen halen dat er op financieel gebied meer gelijkheid komt. 

Red Bull RB18 presentatie 2021

Business model

Verschuur geeft het voorbeeld van Lawrence Stroll en Aston Martin. De teambaas verwondert zich over het business model dat Stroll van het team gemaakt heeft. "Je kunt echt zien dat die man uit de zakenwereld komt en Aston Martin uit de grond trekt tot een gerenommeerd merk. Daardoor kunnen ze dus ook meer sponsors aantrekken en een breder merk worden", aldus Verschuur. 

Ziggo Sport-commentator Rick Winkelman is het met Verschuur eens. Hij zegt dat de Formule 1 hierdoor een gezondere bedrijfsstructuur krijgt: "Door de budgetcap kunnen er niet drie teams enorm veel geld uitgeven waardoor de overige zeven teams een beetje aanmodderen." Verschuur voegt daar nog aan toe dat het geld wat de teams overhouden kunnen gebruiken voor hun junioren-teams of in andere takken van de sport. Het lijkt dus voor de tafelgasten een goede zaak te zijn geweest dat de budgetcap is ingevoerd.

Lees ook: Albon kartte met Button ter voorbereiding op F1-seizoen

Lees ook: McLaren: Norris niet eerste coureur door nieuw contract

Lees ook: Tost waarschuwt Formule 1: We raken fans kwijt bij te veel races

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen