F1 aan Tafel: Hamilton acteert

Lewis Hamilton Mercedes

Lewis Hamilton had na de race in Baku enorme pijn in zijn rug, zo lieten camerabeelden zien. De zevenvoudig wereldkampioen kroop langzaam uit de cockpit en nam de tijd om op adem te komen. Volgens de gasten van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, zetten Hamilton en Mercedes een sterk staaltje acteerwerk neer.

De Mercedes W13 kampt nog steeds met extreme vormen van porpoising. Vooral Lewis Hamilton breekt dat nu op. Hij lijkt meer last te ondervinden van de problemen dan teammaat George Russell. De race in Baku was een nieuw dieptepunt in het tot dusver horrorseizoen van Hamilton. Hoewel hij naar een mooie vierde plaats reed, ging dat bijna ten koste van zijn rug. Toto Wolff opperde zelfs dat Hamilton wellicht niet mee zou doen in Canada, hoewel dat één van zijn favoriete plekken is. Het semi-stratencircuit in Montreal is een van de beste banen voor Hamilton. In 2007 won hij er zijn allereerste grand prix en daarna was hij in 2010, 2012, 2015-17 en 2019 ook de sterkste. 

images_Formule1_2015_nieuws-juni_Lewis_Hamilton_Mercedes_AMG_F1_Grand_Prix_Canada
Hamilton in 2015 op weg naar zijn vierde overwinning in Canada

"Amateurtoneel"

Volgens Olav Mol, F1-commentator bij Grand Prix Radio, is het slechts een manier om in de publiciteit te blijven. Bovendien hekelt hij hoe media de uitspraken van Wolff klakkeloos overnemen: "Dat Hamilton niet rijdt in Canada is gewoon complete onzin. Ten eerste heeft hij een contract en ten tweede is het ook jammer dat men niet er verder op ingaat. Als Wolff zoiets roept, pent men dat slechts over zonder te kijken naar de realiteit." "Amateurtoneel" voegt oud-teambaas, coureur en vaste kracht bij Grand Prix Radio, Frans Verschuur daar aan toe. 

F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, verschijnt iedere maandagavond op je favoriete streamingplatform.

Lees ook: F1 aan Tafel: "Zitje Piastri is voorzet op Williams-Renault deal"

Lees ook: Voorlopige oplossing voor probleem Sainz, nog niet voor Leclerc

Lees ook: Alpine-coureurs twijfelen over extreem low-downforce pakket

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen