F1 aan Tafel: Mogelijke opgave Hamilton 'Lewis-onwaardig'

Lewis Hamilton GP Spanje 2022

Lewis Hamilton wilde, na een touché met Kevin Magnussen in de openingsronde van de Grand Prix van Spanje, al in ronde 5 opgeven om zo de motor te sparen. Na een aanmoediging van zijn engineer, reed de Brit alsnog naar een knappe vijfde plaats. F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, vindt die boordradio 'Lewis-onwaardig'. 

Desondanks neemt Frans Verschuur, oud-teambaas, coureur en vaste kracht bij Grand Prix Radio, zijn petje af voor de prestatie van de zevenvoudig kampioen. "Dit seizoen heeft hij steeds de pech, en ook deze race zat het hem niet mee. Toch zat hij wel in de flow. Ik vind het een knappe race van hem." Volgens Olav Mol, commentator bij Grand Prix Radio, was de boordradio echt een momentopname: "Stel je voor, je bent een keeper en het eerste schot gaat er direct in. Dan denk je, nee toch, wordt het zó'n dag? Als je vervolgens de volgende schoten wel redt, kom je in de wedstrijd en krijg je er weer zin in. Zoiets had Hamilton ook." Maar voor Jack Plooij, Grand Prix Radio reporter, is dit niet de Hamilton die hij kent. "Hamilton is normaal gesproken de aanjager. Hij vraagt het team wat hij moet doen, wat de mogelijkheden zijn. Deze boordradio is 'Lewis-onwaardig'." 

Ook problemen bij Leclerc

Waar Hamilton aan opgeven dacht, moest Charles Leclerc daadwerkelijk zijn Ferrari in de pits parkeren met een motorprobleem. Max Verstappen erfde de overwinning, waardoor de Red Bull-coureur de enorme achterstand van 46 punten na de GP van Australië inmiddels helemaal heeft doen verdampen. De gasten van F1 aan Tafel zijn desalniettemin niet overtuigd dat de Monegask de race had gewonnen, als hij geen motorproblemen had gekregen. Frans Verschuur en Jack Plooij denken beiden dat Verstappen het Leclerc nog moeilijk had gemaakt, omdat de Ferrari moeite had met de bandenslijtage. Carlos Sainz moest bijvoorbeeld in de slotfase Hamilton voorbij laten gaan, omdat de thuisrijder al het rubber van zijn mediumband had gereden. Alleen vanwege een waterlek in de Mercedes van Hamilton kon de Spanjaard hem weer voorbij steken voor P4. 

Leclerc Spanje 2022

Ook Olav Mol verwacht dat Verstappen Leclerc nog te grazen had genomen. "George Russell en Verstappen hadden natuurlijk een fantastisch gevecht. Alsnog rijdt Verstappen ruim dertig seconden bij hem vandaan, zodra hij er voorbij was. Leclerc had slechts een marge van zo'n 7 á 8 seconden na zijn pitstop, dus dat was zeker nog een ding geworden." 

F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, verschijnt iedere maandagavond op je favoriete streamingplatform.

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op de Grand Prix van Monaco

Lees ook: Zak Brown niet tevreden met prestaties Daniel Ricciardo

Lees ook: F1 tijdschema Grand Prix van Monaco

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden