F1 aan Tafel verdeeld over sprintraces in aankomend seizoen

10-saturday-monza

In de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, bespreken de tafelgasten het invoeren van sprintraces in 2022. F1 heeft besloten uiteindelijk drie of minder sprintraces te gaan rijden vanwege onenigheid over de financiën van de teams. 

2021-winnaar van de 24 uur van Daytona Indy Dontje ziet de meerwaarde van de sprintraces niet in. Hij zegt dat er niet meer actie op de baan komt omdat teams bang zijn om schade te rijden. Zeker nu met de nieuwe reglementen en de budgetcap. Daarnaast vindt de coureur de kwalificaties altijd leuk om te kijken vanwege de wisselende banden en welke band sneller zal zijn. "Dat mis ik dan weer met een sprintrace. Ik vind een kwalificatie altijd wel gaaf, zeker in de Formule 1", aldus Dontje. 

Max Verstappen leidt de twee McLaren-coureurs tijdens de sprint Italië 2021

Meer punten

Vaste waarde van de podcast Frans Verschuur denkt dat sprintraces alleen mogelijk zijn als er punten verdiend kunnen worden. Hij zegt dat ze voor 2022 daarom ook de punten wilden verhogen. Daarnaast zegt Verschuur dat hij als coureur het wel leuk zal vinden om een extra wedstrijd te houden in een race weekend. Dat is immers waarvoor je coureur bent, vindt hij. 

Oud F1-coureur Gijs van Lennep zegt dat geen enkele sprintrace van 2021 memorabel was. Ook hij denkt dat die wedstrijden pas aantrekkelijk worden als er meer punten te verdienen vallen. Ook haalt hij een van de nieuwe regels aan waardoor alle coureurs in het komende seizoen vrije bandenkeuze krijgen voor de race. Volgens hem heeft een extra race dan ook geen zin meer en zijn coureurs al helemaal niet meer geïnteresserd om die race te rijden. "Dan is de sprintrace echt alleen om het publiek op de tribune te krijgen. Dus het is een beetje business", aldus van Lennep. 

Lees ook: Norris gaat na Hamilton en Verstappen het meeste verdienen

Lees ook: 'Red Bull sluit zeer lucratieve deal met Oracle'

Lees ook: Verstappen voelt geen extra druk: Ik doe wat ik altijd doe

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden