F1 aan Tafel: Verlenging contract Verstappen vanzelfsprekend

alonso sprint imola

In de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, bespreken de tafelgasten het contractverlenging van Max Verstappen bij Red Bull. Volgens vaste waarde Frans Verschuur is het vanzelfsprekend dat Verstappen bijtekent: "Het geeft een blijk van vertrouwen."

Verstappen tekent bij voor vijf jaar bovenop de eerdere verlenging die tot 2023 liep. Tot 2028 zal Verstappen blijven rijden bij Red Bull Racing. Verschuur denkt wel dat er een clausule in zijn contract staat waardoor hij het contract kan opzeggen als Red Bull niet meer presteert naar verwachting. 

Wielrenner Niki Terpstra zegt ook dat het belangrijk is voor het team dat Verstappen langer blijft. Volgens hem kunnen ze de wereldkampioen makkelijker gebruiken als 'uithangbord' om sponsoren te werven. Dat Verstappen voor vijf jaar heeft bijgetekend is een interessant voor hen om in te stappen. Ook voor een toekomstige motordeal met Porsche is het interessant om Verstappen aan boord te hebben. Porsche zal volgens Terpstra toch niet zo snel meegaan in die deal als ze niet kunnen leveren aan een topcoureur. 

Financiën

Presentator Mattie Valk vraagt de tafelgasten ook naar een ander scenario. Wat als Verstappen niet zou verlengen? Verschuur zegt dat de andere optie was om niet zo lang het contract vast te leggen. Bijtekenen voor minder dan vijf jaar dus, maar de teambaas denkt dat Verstappen er goed aan heeft gedaan om te tekenen voor die vijf jaar. "Wie weet wat er nog gaat gebeuren in de komende jaren met motordeals en budgetcaps", aldus Verschuur.

Voormalig F1-coureur en ondernemer Race Planet Michael Bleekemolen zegt dat contracten er ook zijn om te breken. Als Ferrari later het beste team blijkt te zijn, dan kan Ferrari volgens Bleekemolen met een afkoopsom naar Red Bull stappen. Dan moeten ze wel met een hoog bedrag komen, want Verstappen gaat naar verluid vijftig miljoen per jaar verdienen. De tafelgasten zijn erover eens dat Verstappen dat geld verdiend, ondanks het enorme bedrag. "Er zijn maar één of twee personen op deze wereld die dit (Formule 1, red.) kunnen, dus hij is het geld zeker waard", aldus Niki  Terpstra. 

Lees ook: Flavio Briatore keert terug als adviseur in de Formule 1

Lees ook: Mercedes onthult nieuw design voor safety cars

Lees ook: Pérez: Mazepin had in Fomule 1 moeten blijven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen