Flavio Briatore keert terug als adviseur in de Formule 1

door Jacobine van den Berg
3639737

Flavio Briatore, voormalig teambaas van Renault en Benetton keert terug in de Formule 1. Dit meldt journalist Erik van Haren van De Telegraaf. De Italiaan zal het management van de koningsklasse bijstaan in de rol van adviseur.

„Flavio Briatore zal ons in zijn hoedanigheid van lang dienende ambassadeur voor de Formule 1 blijven ondersteunen bij het opbouwen van onze relaties met bestaande en potentiële promotors en partners en het ontwikkelen van commerciële en entertainment-samenwerkingen, zodat we deze ongelooflijke sport kunnen blijven laten groeien”, aldus een woordvoerder van de Formule 1.

Briatore kende veel succes aan het roer van Benetton en Renault. Zowel Michael Schumacher als Fernando Alonso wisten twee keer de titel te veroveren onder zijn leiding. 

Opspraak

De terugkeer is opmerkelijk aangezien de excentrieke Italiaan in het verleden in opspraak kwam nadat hij beschuldigd werd van matchfixing. Briatore zou in 2008 tijdens de Grand Prix van Singapore zijn tweede coureur Nelson Piquet jr. opdracht hebben gegeven om te crashen, zodat Alonso optimaal gebruik kon maken van de daaropvolgende safety car-situatie. Briatore werd in 2009 ontslagen door Renault en kreeg vanwege deze zogenoemde 'crashgate' een levenslange schorsing van autosportfederatie FIA. Die sanctie werd later door een rechter toch nog ongeldig verklaard waardoor hij nu weer werkzaamheden voor de Formule 1 kan en mag verrichten.

Lees ook: Fittipaldi vervangt Mazepin voor test in Barcelona

Lees ook: Logistieke problemen voor Haas

Lees ook: Pérez: Mazepin had in Fomule 1 moeten blijven

 

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden