Mercedes onthult nieuw design voor safety cars

door Jay Hartman
Header liveblog 1 Bahrein

De safety car en medische wagen hebben een gloednieuwe uitstraling gekregen van Mercedes. Net als afgelopen jaar leveren Aston Martin en Mercedes de safety car en medische wagen tijdens race weekenden. Mercedes toont nu hun bolides. 

Mercedes gaat hun Mercedes AMG GT Black Series inzetten voor de wagens. Dat betekent een nieuw uiterlijk hoewel de kleur nog steeds rood blijft. Ook is de lichtbalk die voorheen bovenop de auto zat verdwenen. In plaats daarvan is er een nieuw lichtsysteem gekomen die zowel op de voorruit als op de achterspoiler is gebouwd. Ook licht het nummerplaat aan de achterkant op om de relevante kleuren door te geven aan coureurs. De lichten op de zijruiten van de auto zal toeschouwers op de tribune helpen te signaleren wanneer de safety car terug de pits in gaat. 

Mercedes safety car en medical car persfoto 1
Foto: Mercedes AMG F1

Van der Merwe

Bernd Maylander keert weer terug achter het stuur van de safety car. Hij wordt bijgestaan door Richard Darker die met twee monitoren alle informatie en tv-beelden van de baan bijhoudt om op de hoogte te zijn van het F1-veld. De bestuurder van de medische wagen Alan van der Merwe keert misschien niet terug. Van der Merwe weigert zichzelf te laten vaccineren wat tegen de strenge regels van het coronabeleid van de F1-organisatie gaat. Alleen gevaccineerd personeel mag dit jaar de paddock in. Van der Merwe weigert nog steeds, ook als dat zal betekenen dat hij zijn baan in de Formule 1 verliest. 

Lees ook: Logistieke problemen voor Haas

Lees ook: Formule 1 tot en met 2025 op Imola 

Lees ook: Max Verstappen test vrijdag in Bahrein, Sergio Pérez trapt af 

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden