F1 aan Tafel: WK-strijd tussen Pérez en Verstappen louter hypothetisch

Verstappen_Perez_Monaco

De gasten van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, verwachten niet dat Max Verstappen en Sergio Pérez samen een titelstrijd gaan uitvechten.

De Mexicaan is in vorm na diens overwinning in Monte Carlo. Bovendien heeft Pérez nu een contractverlenging tot en met 2024 op zak. Vanzelfsprekend blaakt de drievoudig Grand Prix-winnaar van het zelfvertrouwen. Desondanks zal hij niet verwikkeld raken in een kampioensstrijd met zijn teammaat, denken de gasten van F1 aan Tafel. "Hypothetisch kan het natuurlijk, maar Verstappen schat ik te allen tijde iets hoger in", zegt oud-teambaas, coureur en vaste kracht bij Grand Prix Radio Frans Verschuur. "Tenzij Verstappen pech krijgt en Pérez niet, zie ik zo'n gevecht niet gebeuren." Verschuur denkt wel dat Pérez Charles Leclerc naar de derde plek kan verwijzen, als Ferrari niet snel ingrijpt. "Maar Ferrari is nog steeds snel, dus dat moeten de komende races laten zien." 

verstappen perez podium monaco

"Volgend jaar veroorzaakt Verstappen gele vlag in Q3" 

Voor het tweede jaar op rij moest Max Verstappen zijn vliegende ronde in Q3 afbreken omdat iemand gecrasht was. Vorig jaar kostte het zijn kans op pole-position, dit jaar had hij op de eerste startrij kunnen staan, denkt Verstappen zelf. Typisch Monaco, maar Grand Prix Radio-commentator Olav Mol denkt dat de Nederlander het volgend jaar anders aanpakt: "Toen hij uit zijn auto stapte, zei hij tegen zijn engineer dat 'het volgend jaar andersom is'." Mol verwacht daardoor, mocht Verstappen voorlopig de snelste tijd hebben in Q3, dat hij degene is die dan ergens een gele of rode vlag veroorzaakt. 

In hoeverre dat werkelijkheid wordt, is afhankelijk van een nieuw contract tussen F1 en de GP van Monaco. Het huidige contract loopt na dit seizoen namelijk af. Als beide partijen geen overeenstemming vinden en niet een nieuw contract tekenen, kan Sergio Pérez zomaar de geschiedenis ingaan als de laatste winnaar van de Grand Prix van Monaco. 

Lees meer: F1 aan Tafel: Ferrari vergeet te winnen

Lees meer: Mogelijke aanpassingen Red Bull om competitief te blijven

Lees meer: Fernando Alonso rijdt al vijf races met een armblessure

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen