Mogelijke aanpassingen Red Bull om competitief te blijven

Oracle Red Bull Racing auto

Red Bull gaat mogelijk sleutelen aan de RB18 om het hele seizoen competitief te blijven. Dat laat hoofdingenieur van het team, Paul Monaghan, weten. Volgens hem is het kampioenschap niet haalbaar als je ieder verschillend circuit met exact dezelfde auto aflegt. 

Volgens Monaghan is ontwikkeling erg belangrijk in een Formule 1-seizoen. "Als je stil staat in deze sport, raak je meestal achterop." Het verschil in circuit is belangrijk voor de afstelling van de auto, maar zeker niet leidend. In de langzame bochten in Monaco was Ferrari beduidend sneller dan Red Bull, maar toch ging Red Bull er met de winst vandoor. Ook het strategische pakket is cruciaal in de Formule 1. "Ik denk dat als je een sterke wagen hebt, je niet bevreesd naar het circuit moet komen", zo laat hij weten volgens Motorsport.com.

Paul Monaghan Christian Horner Miami 2022

Concurrentie 

Ferrari en Red Bull zijn het hele seizoen al enorm aan elkaar gewaagd. Ferrari is tot nu toe in de kwalificaties oppermachtig, maar Red Bull weet tijdens de races vaak terug te komen. Monaghan lijkt duidelijk in beeld te hebben waar zijn team, maar vooral ook de concurrentie, nu staat: "Je vergelijkt jezelf ook met anderen. We kunnen zien waar Ferrari goed is en op welke punten ze juist minder sterk zijn. Het zou naïef zijn om daar niet naar te kijken. Zij lijken erg sterk te zijn bij lagere snelheid. Wij hebben weer een voordeel op andere plekken van het circuit." 

Verschil per circuit

Wat volgens hem ook een grote rol speelt, is het circuit waar geracet wordt. Ieder circuit is anders en dat valt ook op in de data. De verschillende banen in de raceweekenden zijn dan ook erg bepalend voor welk team uitblinkt. "Dat heeft met de aard van het circuit te maken. Voor nu hebben we de zaken dus redelijk goed voor elkaar, maar wie weet blijkt in Abu Dhabi dat we verkeerd zaten", aldus Monaghan. Hij refereert hier aan de laatste race van het seizoen, de plek waar vorig jaar het kampioenschap werd besloten. 

Lees ook: Daniel Ricciardo over helm: FEA niet op iemand gericht

Lees ook: Fernando Alonso rijdt al vijf races met armblessure

Lees ook: Sergio Pérez tot en met 2024 bij Red Bull

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden