F1 teams passen kleurstelling aan vanwege gewichtsbesparing

10-saturday-monza

Enkele F1-teams hebben stukken van hun kleurenstelling gestript om hun wagens lichter te maken, zo meldt Motorsport.com. Vooral bij McLaren en Aston Martin was dit zichtbaar.

Eén van de grotere problemen die de nieuwe wagens opleveren is het gewicht ervan. Hoewel het minimumgewicht van 752 naar 795 kilo is verhoogd, hebben veel teams moeite om op het nieuwe nodige gewicht te komen. Voor de start van het seizoen is daarom die limiet zelfs nog verhoogd naar 798 kilo, maar zelfs dat is nog te licht voor enkele teams. Om gewicht te besparen, hebben teams in Bahrein op sommige plekken verf van hun wagens gehaald.

McLaren Ricciardo Bahrein
Foto: McLaren Media Centre

Vooral McLaren en Aston Martin

Met name McLaren en Aston Martin hebben verf van hun auto gehaald. De complete luchtingang van McLaren is bijvoorbeeld gestript: Waar de auto daar bij de launch nog blauw was, is het nu zwart van de koolstofvezel. Het team van Aston Martin koos ervoor om een deel van de sidepod niet te verven. Andy Green, technisch directeur bij Aston Martin, zegt tegen Motorsport.com dat hoewel het weinig gewicht bespaard, ieder beetje telt. "Het gewicht van de auto is een groot probleem. Het is een flinke uitdaging om op het minimumgewicht te komen. We hebben de auto van voor naar achter bekeken en hebben verf verwijderd waar we konden. In totaal hebben we zo 350 gram bespaard.

 

Lees ook: Olav Mol: "Verstappen niet op zijn sterkst tijdens GP Bahrein"

Lees ook: F1 Aan Tafel: "Mercedes nog niet afschrijven"

Lees ook: Mattia Binotto: "Red Bull nog steeds favoriet voor 2022"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen