Fernando Alonso: Auto werd onvoorspelbaar

Fernando Alonso Singapore zondag 2022

Fernando Alonso heeft het niet makkelijk gehad tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Met lastige weersomstandigheden kwalificeert hij zich uiteindelijk als negende, maar gaat voor de race van morgen nog vijf plekken naar achteren vanwege nieuwe motoronderdelen.

"De omstandigheden waren moeilijk vandaag met veel wind. Bij hoge snelheid werd de auto onvoorspelbaar", zegt de tweevoudig wereldkampioen tegen F1.com. "In VT3 realiseerden we ons dat we hier niet mega zouden zijn en de eerste Alpine met Esteban eruit in Q1 is niet normaal voor ons."

Ondanks het gebrek aan snelheid dit weekend en het feit dat Alonso vanaf de veertiende plek zal starten, ziet de 41-jarige het rooskleurig in: "Het was een lastige dag maar toch optimistisch dat we morgen nog punten kunnen scoren."

Strategie is vrij eenvoudig

De tweede vrije training op vrijdag werd gebruikt om nieuwe Pirelli banden te testen en dus is er door de teams minder data verkregen dan gehoopt: "We missen wat data voor dit weekend dus we gaan morgen de race in met minder informatie dan normaal, maar dat is voor iedereen hetzelfde. En we kennen de banden nu vrij goed aan het einde van het jaar, dus ik denk dat de strategie morgen vrij eenvoudig zal zijn."

Lees ook: Sainz na pole: Dit zat er aan te komen!

Lees ook: Helmut Marko rouwt om verlies Mateschitz

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van de Verenigde Staten

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden