Fernando Alonso: Mate van grip aanvoelen is serieus veeleisend

door Frederique van Grinsven
ALPINE_00001610_0169

Fernando Alonso behaalt voor het team van Alpine de top vijf-start na een natte kwalificatie in Singapore. Tijdens de slotfase kon de tweevoudig wereldkampioen de topteams bijhouden maar makkelijk was het niet, laat hij na afloop weten.

"Het was ongelooflijk moeilijk vandaag" zegt de Spanjaard. "Wisselende omstandigheden, de baan blijft voor altijd vochtig in een paar bochten, vooral bocht zeventien."

Niet leuk om te rijden

Terwijl velen moeite hadden met de zachte band op de opdrogende baan aan het begin van Q3, waren het Alonso en Lewis Hamilton die hun ervaring lieten zien. Beiden wisselde provisional pole af voordat de rest van het veld weer naar voren kwam.

"Naar droge banden gaan was een zeer moedige zet van iedereen in Q3." zegt Alonso. "Om de mate van grip aan te voelen bij elke bocht is serieus veeleisend. Niet leuk om te rijden, waarschijnlijk best ok om op tv te kijken, maar we hebben echt gemaximaliseerd."

Stress na vandaag weg

Morgen start Alonso vanaf de vijfde positie met Lando Norris naast en Carlos Sainz en Lewis Hamilton voor zich. "Hopelijk is de stress na vandaag weg en hebben we morgen een erg saaie race en houden we top 5 tot het einde."

ALPINE_00001610_0220

Foto: Alpine Media Pool

Lees ook: Charles Leclerc verrast na pole: Elke kwalificatie op een straatcircuit is op de limiet

Lees ook: Aston Martin uitgeschakeld in Q2 door bandenkeuze

Lees ook: Lewis Hamilton: Ik zat echt dicht bij pole position

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden