Fernando Alonso: Over twee races begint nieuw hoofdstuk

fernando alonso alpine 2022

Fernando Alonso heeft door problemen met zijn motor de finish niet weten te halen van de Grand Prix van Mexico. De Spanjaard is niet tevreden en lijkt niet te kunnen wachten tot hij volgend jaar bij een ander team mag rijden.

Fernando Alonso heeft dit seizoen al veel problemen met de betrouwbaarheid van de Alpine. Tijdens de Grand Prix van Mexico was dit wederom het geval. De Spanjaard reed in de punten totdat zijn motor het slechts een aantal ronden voor het einde begaf. Alonso was duidelijk teleurgesteld toen hij uit zijn auto stapte. Ook tijdens het interview na de race was duidelijk te merken dat de Alpine-coureur erg gefrustreerd terugkijkt op zijn zondagmiddag.

Een nieuw hoofdstuk

“Auto nummer veertien is wederom voor de finish gestopt. Inmiddels hebben we al zeventig punten verloren, het heeft geen zin om hier verder over te praten. Er zijn nog maar twee races te gaan en dan begint er een nieuw hoofdstuk.” Dat liet de tweevoudig-wereldkampioen weten tegenover Formula 1. “De races in Amerika en in Mexico waren denk ik mijn beste races van het seizoen. Ik zat twintig seconden voor op de McLaren’s en mijn teamgenoot.”

Lees ook: George Russell verliest race op meerdere punten

Lees ook: Pierre Gasly nadert schorsing

Lees ook: Aston Martin vertrekt verslagen uit Mexico

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden