Ferrari maakt Driver Academy line-up bekend

door Jacobine van den Berg
3639737

Het team van Ferrari heeft de line-up van de Ferrari Driver Academy voor 2022 bekendgemaakt. Mick Schumacher en Robert Shwartzman zijn bekendste namen, terwijl Callum Ilott met een tussenjaar in de IndyCar de grote afwezige is.

De Ferrari Driver Academy is een initiatief om jong talent te ontwikkelen richting de top van de sport. Verschillende coureurs worden gesteund door het team. De renstal maakt op de eigen website bekend dat de opstelling van de FDA dit jaar bestaat uit Mick Schumacher en Robert Shwartzman (Formule 1-testcoureur), Arthur Leclerc en Oliver Bearman (Formule 3), Dino Beganovic (Formula Regional), Maya Weug, James Wharton, Rafael Camara en Laura Camps Torras (Formule 4).

Ferrari Driver Academy

Belangrijke dag

Teambaas Mattia Binotto vertelt over het intensieve programma van het team. "Dit is altijd een belangrijke dag voor de jongens en meisjes die betrokken zijn. Daarnaast is het een grote dag voor Scuderia Ferrari, omdat het programma een belangrijk onderdeel is van wat Ferrari betekent. De rol van onze academie is niet alleen om het beste te halen uit onze meest getalenteerde jongeren, maar ook om ze te vormen tot de waarden die Ferrari representeert."

'Veel geluk richting nieuw seizoen'

De Italiaan houdt zijn jonge talenten het voorbeeld van zijn huidige voorman voor. "Het is hun droom om hetzelfde te doen als Charles Leclerc. Hij staat op het punt om aan zijn vierde seizoen in de Formule 1 te beginnen voor de Scuderia. Ik wens ze allemaal veel geluk toe richting het nieuwe seizoen en nog belangrijker: alles met een lach. Het zijn van een autocoureur is namelijk één van de beste banen ter wereld."

Lees ook: Cem Bölükbasi maakt overstap van F1 Esports naar Formule 2

Lees ook: Functie Michael Masi binnen organisatie FIA aangepast

Lees ook: Maserati eerste Italiaanse Formule E-team per 2023

 

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen