FIA en Formule E laten gloednieuwe Gen3 auto zien

30 apr 2022 door Gijs Leuvenink
Gen 3 Formule E.jpg

De nieuwe generatie Formule E-wagens is door de FIA en de organisatie van de Formule E onthuld. Vanaf volgend seizoen zullen de coureurs met een volledig nieuwe wagen aan de start verschijnen.

De Formule E is bedacht om te werken aan een duurzame raceserie, die toekomstbestendig is. Deze nieuwe generatie wagens moet daaraan bijdragen. In het ontwerp hebben de technici van de Formule E bewuste keuzes gemaakt in de aerodynamica voor een zo'n efficiënt mogelijk ontwerp, waarbij de afgegeven energie de meeste snelheid moet opleveren. 

Van circuits naar straat

De Formule E ziet de races op de stratencircuits ook als een van de doelen van de serie, wat zij koppelen aan duurzaamheid. De keuze voor het ontwerp is dan ook specifiek gericht op racen in de straten. De Formule E geeft aan dat de racerij door middel van deze nieuwe generatie van circuits naar de straten gaat.

Verlies van teams

Het is voor de Formule E te hopen dat dit concept aanslaat. De serie verliest komend seizoen Mercedes als constructeur en ook vier andere teams hebben besloten de serie de rug toe te keren. Wel komt met Maserati volgend seizoen een grote naam op de grid. In totaal hebben zeven teams zich aangemeld voor het negende seizoen van de serie.

Hoe de wagens zich gedragen, dat zien de teams tijdens de wintertests die voor het volgende seizoen aan afgewerkt gaan worden.

Lees ook: Pierre Gasly hoopt nog altijd op Red Bull-stoeltje

Lees ook: Pirelli na 2024 mogelijk niet meer in Formule 1

Lees ook: Toto Wolff blij dat teambazen-optocht in Miami wordt geschrapt

30 apr 2022 door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen