FIA-onderzoek naar controversiële Grand Prix van Abu Dhabi begonnen

Header liveblog 1 Bahrein

De FIA is maandag officieel begonnen met een onderzoek naar de controversiële titelfinale in Abu Dhabi. Dat meldt Sky Sports. De verwachting is dat het onderzoek, waarbij met alle betrokkenen wordt gesproken, uiterlijk 3 februari is afgerond. Dat is iets minder dan drie weken voor de eerste testdagen in Barcelona.

De Grand Prix van Abu Dhabi zorde voor veel controverse nadat Max Verstappen dankzij een safety car in de laatste ronde van de race de overwinning en zo de wereldtitel pakte. Hierdoor zag Lewis Hamilton zijn achtste titel aan zich voorbij gaan. Mercedes was niet te spreken over de gang van zaken waarbij volgens het Duitse team niet de regels waren gevolgd die gelden tijdens een safety car.

Mohammed Ben Sulayem, de nieuwe voorzitter van de FIA, is persoonlijk betrokken bij het onderzoek. Volgens een woordvoerder van de FIA zal het onderzoek grondig, objectief en transparant zijn. Tijdens het onderzoeken worden alle betrokkenen geïnterviewd, waaronder racedirecteur Michael Masi, coureurs en vertegenwoordigers van Mercedes en Red Bull Racing.

Ben Sulayem
Foto: FIA

Wel of geen Hamilton in 2022?

Sinds de race in Abu Dhabi is er sprake van een radiostilte bij Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen liet sindsdien niets meer van zich horen en kwam ook niet naar het FIA-gala.  De verwachting is nu dat hij het onderzoek van de FIA af zal wachten voordat hij een beslissing hierover zal maken.

Lees ook: Cem Bölükbasi maakt overstap van F1 Esports naar Formule 2

Lees ook: Functie Michael Masi binnen organisatie FIA aangepast

Lees ook: Maserati eerste Italiaanse Formule E-team per 2023

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen