Formula E in ieder geval tot en met juni uitgesteld

gen2_evo_formule1

De Formula E heeft bekendgemaakt dat er tot en met juni niet geracet gaat worden. Uiteraard als gevolg van het coronavirus en de maatregelen die overheden wereldwijd afgekondigd hebben.

De elektrische raceklasse gaat verder met het gebruik van het vlaggensysteem om te bepalen hoe groot de kans is dat er geracet kan worden. Een rode vlag betekent logischerwijs geen race, geel betekent dat er gekeken wordt naar een nieuwe datum voor een race en groen dat er geracet kan worden.

Uiteraard zijn alle races die in mei en juni verreden zouden worden, nu aangegeven met een rode vlag. Dat betekent een streep door de Berlijnse E-Prix op 21 juni. Juli is een gele vlag, dat betekent dat de er mogelijk geracet kan gaan worden in die maand. In juli staan de New Yorkse E-Prix (11 juli) en de double-header in Londen (25 en 26 juli) op het programma.

De raceklasse laat weten dat ze alle mogelijkheden onderzoeken om toch zoveel mogelijk races af te werken. Dit zou dus races zonder publiek kunnen betekenen, gebruik van permanente circuits, nieuwe double-headers of het seizoen verlengen. Oprichter van de raceklasse Alejandro Agag liet gisteren aan Motorsport.com weten dat ze hopen nog vijf tot zes races te kunnen rijden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen