Formule 1-coureurs maken statement: No War

09 mrt 2022 door Gijs Leuvenink
3639737

Voorafgaand van de testsessies die gepland zijn die vanaf donderdag starten in Bahrein hebben de Formule 1-coureurs gezamenlijk een statement gemaakt over het Rusland-Oekraïne-conflict. Met een No War-shirt en spandoek lieten de coureurs zich fotograferen.

Het conflict tussen Rusland en Oekraïne is in de paddock ook het gesprek van de dag. Achttien van de nu negentien vastgelegde coureurs voor komend seizoen maakten een gezamenlijk statement met een spandoek en een t-shirts met No War erop gedrukt. Eveneens stonden de coureurs achter een vlag van Oekraïne waarmee ze hun steun betuigen voor de inwoners van het Oost-Europese land.

Opvallende afwezige

Een opvallende afwezige bij de foto is Lewis Hamilton. De Brit staat bekend als iemand die erg begaan is met allerlei sociale en maatschappelijke ontwikkelingen. Zijn afwezigheid is daarom opmerkelijk te noemen. Al snel bleek er een simpele verklaring voor te zijn. De zevenvoudig wereldkampioen is op het moment van het nemen van de foto nog niet in Bahrein aangekomen. Wel heeft Hamilton al meermaals via sociale media aangegeven tegen de oorlog te zijn.

Lees ook: Abbi Pulling eerste vrouwelijke coureur bij Alpine Academy

Lees ook: McLaren met aangepaste livery naar Bahrein

Lees ook: Netflix dropt trailer Drive To Survive seizoen 4

09 mrt 2022 door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen