Formule 1 verlengt contract met Spa-Francorchamps tot 2025

Max-Spa-2023-zondag-auto

De Grand Prix van België behoudt zijn plaats op de Formule 1-kalender tot minstens 2025. Het contract voor het historische Spa-Francorchamps circuit is met één jaar verlengd.

 

De Formule 1 is al sinds 1950 een vaste bezoeker op het Belgische circuit. "Spa is een synoniem met Formule 1. Het was een van de circuits in ons allereerste seizoen en is erg geliefd bij zowel fans als coureurs, dus ik ben verheugd om onze relatie met hen te verlengen tot 2025", zegt Stefano Domenicali, President en CEO van de Formule 1. Circuit de Spa-Francorchamps wordt elk jaar weer druk bezocht onder andere door de Nederlandse racefans. Het circuit heeft zijn faciliteiten de afgelopen jaren aanzienlijk uitgebreid. Een uitbreiding van de capaciteit met 10.000 mensen door de toevoeging van twee nieuwe tribunes, maar ook door het aanbieden van een grotere verscheidenheid aan entertainment voor fans, zoals live muziek concerten. Dit jaar werd de Grand Prix van België bezocht door 380.000 mensen, een toename van 20.000 mensen ten opzichte van 2022.

 

 

Onzekerheid over de toekomst

In een eerdere waarschuwing benadrukte Stefano Domenicali dat enkel de historische waarde van een circuit niet meer voldoende is om een plek op de F1-kalender te behouden. Spa-Francorchamps heeft de laatste jaren moeite gehad om zijn positie te handhaven, de organisatie had gehoopt op een verlenging van het contract tot minstens 2026. Met de groeiende interesse in de Formule 1 in recente jaren, waar steeds meer Europese circuits een Formule 1-race willen organiseren, overweegt de Formule 1 nu een rotatiesysteem. Dit systeem zou bepaalde regio's afwisselen om zowel de bestaande locaties te behouden als variatie te bieden. Er wordt zelfs gesproken over een mogelijke afwisseling tussen de Nederlandse Grand Prix en de Belgische Grand Prix. Na de contractverlenging van vandaag zijn beide circuits in ieder geval verzekerd van een plek op de kalender tot 2025.

 

Lees ook: Oud Formule-1 baas Bernie Ecclestone geeft belastingfraude toe

Lees ook: Lance Stroll onderzocht door FIA na misdraging in Qatar

Lees ook: Carlos Sainz gefrustreerd over communicatie bandenprobleem Pirelli

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden