Francois Sicard vervult functie als sportief directeur bij de FIA

Francois-Sicard-Nieuw Sportief Directeur

Voorheen werd de rol van sportief directeur vervuld door Michael Masi, maar na de controversiële race in Abu Dhabi besloot de FIA om de functie te verdelen onder meerdere personen. Francois Sicard zal vanaf de Grand Prix in Monaco plaatsnemen naast FIA-afdelingshoofd Peter Bayer en de nieuwe racedirecteuren Niels Wittich en Eduardo Freitas. 

Sicard zal met zijn nieuwe functie behoren tot de topmannen van de Formule 1-commissie bij de FIA. De definitieve titel en de bijbehorende functiebeschrijving worden nader bepaald, maar volgens Motorsport.com is de verwachting dat Sicard voornamelijk bezig zal zijn met het toezicht houden op de ontwikkelingen van de sportreglementen. Deze werkzaamheden gaan gepaard met het onderhouden van contacten met de Formule 1-organisatie over de kalender en circuitlicenties. Ook mag hij het stewardsysteem observeren namens de FIA. Uiteindelijk zullen die taken ook van belang zijn bij de Formule 2, Formule 3 en Formule 4. 

Werkervaring

Sicard gaat voor het eerst een functie binnen de Formule 1 vervullen, maar hij heeft al de nodige werkervaring opgebouwd om zijn werkzaamheden goed te kunnnen uitvoeren. Sicard is begonnen bij Renault en hij heeft zich daar beziggehouden met de oprichting van de World Series by Renault. Laterna werd Sicard teambaas van het LMP2-team Oak Racing. De meest recente werkervaring heeft de Fransman opgedaan bij DAMS. Na tien jaar werkzaam te zijn geweest als directeur, gaat de Fransman DAMS aankomende maandag verlaten. 

 

Lees ook: Mogelijke terugkeer als wedstrijdleider voor Michael Masi

Lees ook: Jüri Vips maakt F1-debuut tijdens VT1 in Spanje

Lees ook: Pirelli neemt harde compounds mee naar Spanje

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden